Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVASSPOR, yeni sezon hazırlıklarına akşam saatlerinde kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı. Brezilya'da bulunan teknik direktör Roberto Carlos çalışmaya katılmadı. 
Kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman yardımcı antrenörü Yunus Kaya nezaretinde gerçekleşti. Antrenmana yeni transferler Batuhan Karadeniz, Serdar Özkan ve Musa Sinan Yılmazer de katıldı. Kırmızı-beyazlılar düz koşu ile başladığı antrenmana açma-germe hareketleri ile devam etti. İzinli olduğu öğrenilen kaleci Korcan Çelikay antrenmana katılmadı. Ülkelerinin milli takımlarında bulunan Aatif ve Da Costa'nın ise 10 Temmuz'da takıma katılacağı belirtildi. Teknik Direktör Roberto Carlos'un ise Brezilya televizyonu ile dünya kupası yorumculuğu için anlaşması olduğundan takımın başına 13 Temmuz'da geçeceği ifade edildi.
Antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek kamp süreci hakkında bilgi verdi. Kamp sürecinin CAS'tan gelecek sonuca göre şekilleneceğini belirten Sarılar, "CAS davasının durumunda eğer herhangi bir gelişme olmazsa bir hafta ara vereceğiz ondan sonra 15 Temmuz'da tekrar çalışmalara devam edeceğiz. Ayın 30'unda ise Hollanda'ya gideceğiz. CAS davasındaki itirazımız kabul olursa ve Avrupa kupalarına katılırsak çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Hiçbir ara vermeyeceğiz. Ayın 15'ine kadar Sivas'ta çalışacağız. 15'inden sonra Hollanda'ya gideceğiz. 28'ine kadar çalışmalarımızı orada devam edecek. 28'inde çalışmalarımız bitecek. Ve eğer ilk maçımız Avrupa'da olursa hiç Sivas'a dönmeden Avrupa'daki maçımıza gidip ilk maçımızı orada yapıp Türkiye'ye döneceğiz. Eğer Türkiye'de olursa 28'inde hemen Sivas'a döneceğiz. Burada maçımızı yapacağız ve diğer maçı bekleyeceğiz" dedi. 
Transfer konusunda da bilgi veren Sarılar, "Yerli transferlerimiz bitti, yabancı transferlerimiz var. Tahmin ediyorum 10 gün içinde yabancı transferlerimiz de şekillenir" diye konuştu.
CAS'tan gelecek sonucun transferleri etkilemeyeceğini belirten Sarılar, "2 ya da 3 iyi yabancı futbolcu almak istiyoruz. İlk 11'den memnunuz, fakat yedek kulübesinin kalitesini artırmak ve alternatif oyuncular bulundurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI