TRABZONSPOR teknik sorumlusu Hami Mandırlı, hak ettikleri önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Trabzonspor böyle oynamalı, sevenlerini mutlu etmeli. Kendimize yakışan futbolu sergiledik. Sahada her şeyi yapan gol arayan bir Trabzonspor vardı. Onun için bir kez daha oyuncularımı yürekten kutluyorum. Trabzonspor en önemlisi kendisini mutlu etmeli. Bu futbol devam ettiği sürece herkes mutlu olacak, herkes sevinecek ve bizde hedeflerimize yavaş yavaş yaklaşacağız. En son 8 hafta önce deplasmanda Kayserispor'u yenmiştik. 9'uncu maçta buraya geldik ve bir deplasman galibiyeti daha aldık. Çok mutluyuz, çok sevinçliyim. Çok da ihtiyacımız olan bir maçtı. Bir maç yeniyorsunuz, 4'incü sıraya çıkıyorsunuz. Çok ilginç bir şey bu. Futbolun nerelere gittiği konusunda ciddi düşünmemiz lazım. Bir maç sizi nerelere getiriyor. Çok anlamlı bir galibiyetti. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadılar. Onlara da hediye ediyoruz. Oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum." dedi.
Sivasspor kalecisi Korcan'ın yediği hatalı gollerin 2011 yılındaki Fenerbahçe'den yediği hatalı golle kıyaslanmasıyla ilgili soru üzerine Hami Mandıralı, "Ona Korcan cevap versin. Bizi Trabzonspor'un oyunu futbolu, galibiyet ve mağlubiyetleri ilgilendiriyor. Galibiyette kendimize pay çıkarmaya çalışıyoruz. Mağlubiyette daha fazla şey çıkarmaya çalışıyoruz" dedi. Ham Mandıralı, Fenerbahçe maçından sonra takımın nasıl toparlandığı sorusuna ise, "Bizim dışımızda gelişen olaylardan dolayı Fenerbahçe maçı bu duruma geldi. Ama futbol sahada oynanan bir oyun. Futbol işçisiyiz, futbolu seviyoruz. Ona göre hep beraber konuşarak bire bir terapiler yapıyoruz. Motivasyon konuşmaları yapıyoruz. Sonuçta çok çalıştıkları için bugün galibiyeti çok ihtiyaçları oldukları için müthiş bir takım olma, takımdaşlık örneği gösterdiler, karşılığında da çok güzel futbol ve sonuç oldu, ben kutluyorum" diye konuştu.
Trabzonspor teknik direktörü Cemil Lütfi Canalioğlu, galibiyetten dolayı memnunluk duyduklarını belirterek, "Güzel bir oyun ve harika bir sonuç oldu bizim için. Kazanmak için gelmiştik. Deplasman galibiyet hasretimize son verdik. Çok mutluyuz. Camiamızı mutlu ettiğimiz için ayrıca mutluyuz. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Daha iyi olacağız." edi. 2011 yılında Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu Sivasspor-Fenerbahçe maçında hatalı gol yediği iddia edilen Sivasspor kalecisi Korcan'ın bugün de iki önemli hata ile 2 gol yediğinin hatırlatılması üzerine Canalioğlu, "Futbol hatalar oyunudur. Hata olacak ki gol olacak. Hatasız hiç bir futbolcu olmaz" cevabını verdi.
Trabzonsporlu Yusuf, bugün zor bir maç oynayacaklarını bilerek geldiklerini söyledi, "8 haftadır deplasmanda kazanamıyorduk. Bugün kesinlikle kazanacağımızı biliyorduk. Bunu konuştuk. Kazanarak 4'üncü sıraya çıktık. Çok mutluyuz. Sivas'ta bir Karadeniz fırtınası izlettiğimizi düşünüyorum. Şükürler olsun ki deplasman fobimizi yıktığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki maçları da iyi şekilde tamamlayarak ligi de iyi bir noktada bitirmek istiyoruz" dedi.
Takımının 3'üncü golüne imza atan Paulo Henrique ise golde Yusuf'un kendisine çok iyi bir pas verdiğini belirterek, "Maçtan önce yedek kulübesinde olanlar, soyunma odası konuşmalarından iyi bir sonuç alacağımızı hissediyordum. Erken goller bulduk ve geriye yaslanmadan devam ettik. Her golden sonra oyuna iştahla devam ettik. Gol attıkça motivasyonumuz yükseldi. Maç 5-6 da olabilirdi. Arkadaşlarımız inanmıştı ve gerekeni yaptılar. Bende çok mutluyum" diye konuştu.
LOPEZ: "KÖTÜ OYNADIK"
Sivasspor yardımcı antrenörü Domingo Lopez ise bugün kötü oynadıklarını belirterek, "Çok kötü bir karşlaşmaydı. Kötü oynadık. Her hangi bir bahane aramaya gerek yok. Sivasspor gerçek oyununu gösteremiyor. Rakibimizi kutluyoruz" dedi.
Sivassporlu Fatih Kıran, maçla ilgili söyleyecek bir şeyi olmadığını ifade ederken Aykurt Öztürk, erken yedikleri golden sonra toparlanamadıklarını belirtti, "2-0 olunca istediğimiz oyunu sergileyemedik. Haftaya Erciyesspor maçımız var. Umarım ilk dakikadan son dakikaya kadar bir takım olarak sahaya çıkıp eski Sivasspor'u sahaya getiririz. Bu görüntü Sivasspor olarak bize yakışmıyor. En kısa zamanda toparlanmamız gerekiyor" diye konuştu.

GC(EA/AÖ)