SÜPER Toto Süper Lig'de 3'üncü sırada yer alan Sivasspor'un teknik direktörü Roberto Carlos, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği' internet sitesine açıklamalarda bulundu.
Carlos, Sivasspor ile gelecek sezon Avrupa'da boy göstereceklerini iddia etti. Ligin flaş takımlarından Sivasspor'un teknik patronu Roberto Carlos, FIFA'nın internet sitesine verdiği röportajda, futbolda her şeyi, bir gün teknik direktör olacağını bilerek öğrendiğini söyledi. Rus ekibi Anzhi'de 10 maç oyuncu-antrenör olarak takımla sahaya çıktığını hatırlatan Brezilyalı teknik adam, teknik direktörlük için neden Sivasspor ve Türkiye'yi seçtiği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:
"Türk halkıyla Brezilyalıların birçok ortak noktası var. Ayrıca Fenerbahçe beni gerçekten evimde hissettirdi. Sonra Sivasspor benimle ilgilendi ve uzun vadeli projeler sundu. Bunlar da ilgimi çekti. Ülke ve Türk futbolu hakkında birçok şey bilmem de işimi kolaylaştırdı. Bence Sivasspor ligde en çekici futbolu oynayan takımlardan biri ve taktik olarak çok iyi organize oluyoruz. Hakkımızda çok güzel şeyler söyleniyor. Gelecek sezon Avrupa'da oynamayı umuyoruz ve her şey planladığımız şekilde gidiyor."
"AVRUPA'DA OYNAYACAĞIZ"
Carlos, "Sivassporlu oyuncuların Türkiye dışında çok iyi tanınmıyor. Eski bir Dünya Şampiyonunu karşılarında gördüklerinde nasıl tepki gösterdiler?" sorusunu yanıtlarken de, "Beni ilk gördüklerinde şaşırdılar. Ama sonra yavaş yavaş alıştılar. Onlarla çok konuştum, Madrid ve Brezilya Milli Takımı ve Zinedine Zidane, David Beckham, Raul, Ronaldo ve Romario gibi oyuncularla geçirdiğim zamanlara ait birçok şey anlattım. Hepsi çok iyi oyuncular. 4-5 tanesi milli ve bu bizim için büyük gurur. Sivasspor Türk futbolunda saygı duyulan bir takım. Gelecek yıl Avrupa'da oynayacağız ve daha çok tanınacağız" dedi.
"BAŞARI İÇİN BİRLİK LAZIM"
Kırmızı Beyazlı ekibin çalıştırıcısı, röportajda, taktiğin ve sistemin önemli olduğunu ancak başarı için yeterli olmadığını ifade etti. Roberto Carlos, teknik direktör, oyuncu, kulüp ve taraftarın birlik olmasıyla başarının geleceğini belirtti.
"TARAFTAR GOL GÖRMEYE GELİYOR"
Ligde attığı 22 golle, Fenerbahçe ve Kasımpaşaspor'un ardından ağları en çok sarsan 3'üncü takım olan Sivasspor'un teknik direktörü Carlos, atak futbol oynatmasıyla ilgili de şunları söyledi:
"Ben Brezilyalıyım ve biliyorum ki taraftarlar stadyuma gol görmeye geliyor. Sivas'ta da 4-2-3-1 sistemini uyguluyorum; evimizde oynadığımızda ise 4-1-4-1'e dönüyorum. Atak oynuyoruz, 7 oyuncumuz ileri gidiyor. Tabii ki Galatasaray, Fenerbahçe ve Besiktaş gibi takımlara karşı kontratak oynamalısınız ama diğer ekiplere karşı her zaman atak oynamaya çalışıyoruz." CK(UD/FG)