SİVASSPOR teknik direktörü Roberto Carlos, Fenerbahçe maçında sonuçtan çok hakem hatalarının konuşulmasını doğru bulmadığını söyledi, "Bence hakemin sonuca çok da fazla etkisi yoktu. Çünkü üstün olan taraf bizdik" dedi.
ÇİFT KALE MAÇ YAPTI
Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını yaptığı çalışmayla tamamladı. Roberto Carlos nezaretinde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1,5 saat sürdü. Antrenman dar alanda pas çalışması ile başladı. Açma, germe hareketleri ile devam eden antrenman kondisyon çalışması ile sürdü. Antrenman yarı sahada çift kale maçla sona erdi. Antrenmana sakat olan kaleci Korcan Çelikay katılmadı, hafif sakatlıkları bulunan John Utaka ile Burhan Eşer düz koşu yaptı.
"SAVAŞAN TAKIM GALİP GELDİ"
İdmandan sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Roberto Carlos, pazar günü oynadıkları Fenerbahçe maçını değerlendirirken, "Müsabakaya daha fazla motive olan, daha fazla savaşan takımın galip geldiği bir karşılaşma oldu. Oyuncularımız bu galibiyeti hak etti" diye konuştu. Galibiyetlerinden çok hakem hatalarının ön plana çıkmasını eleştiren Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü:
"HPAKEMİN ETKİSİ ÇOK YOKTU"
"Bu konuyla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Bir taraf kazandığında galibiyeti kutlarken bir tarafta yenildiğinden bazı hatalar, bazı eksiklikler aramaya çalışır. Ama bence hakemin sonuca çok da fazla etkisi yoktu. Üstün olan taraf bizdik. Sivasspor'a karşı kaybetmeyi hiç bir takım kabul edemez. Fenerbahçe büyük bir takım. Ben kazandığımız zaman da kaybettiğimiz zamanda hiç bir şekilde suçlu ya da hatalı aramıyorum. Biz bu karşılaşmadan galip geldik. Bu yüzden bir hatalı aramanın fazla anlamı yok."
"ESKİŞEHİR'E KAZANMAYA GİDECEĞİZ"
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın oynanacak Eskişehirspor karşılaşmasına da değinen Carlos, "17 kişilik bir kadromuz var. İyi arkadaşlarımızla oraya gideceğiz. Kazanmak için sahada olacağız" diye konuştu.
KADİR:"TOPA REFLEKSLE DOKUNDUM"
Günlerdir tartışılan penaltı pozisyonunun içinde yer alan Sivasspor takım kaptanı Kadir Bekmezci ise şunları söyledi:
"Pozisyon aniden gelişti. Mousa Sow topu orta yaparken benim elim havada olduğu için top ister istemez elime çarptı. Bir refleks ile o an topa dokundum. Bunu daha öncede açıkladım. Hakem her şeyi görecek, diye bir şey yok. Bu tarz hatalar, ne ilk ne de son olur. Bu konuyu çok abartmamak gerekir. Futbolda herkes hata yapabiliyor. Bence bu konuyu kapatalım. Artık bizim 2-0'lık galibiyetimizi konuşalım. Çünkü biz Fenerbahçe'ye karşı hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ben 5'inci hakemin pozisyonu gördüğünü sanmıyorum. Görseydi söylerdi."