SPOR Toto Süper Lig'in 32'inci haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Sivasspor, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Ardından açma-germe hareketleri yapan kırmızı beyazlılar, kondisyon çalışması ile antrenmana devam etti. Yaklaşık 1.5 saat süren yarı sahada çift kale maç ile sona erdi. Antrenmana sakatlıkları bulunan Aydın Karabulut ve Ahmet Şahbaz ile kaleci Korcan Çelikay katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Adem Koçak ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Roberto Carlos, Çaykur Rizespor maçıyla ilgili, "Hazırlıklarımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Havamız da, atmosferimiz de gayet güzel. Bu maçı da alıp Avrupa'ya gidebilmek için iyi motive olmuş bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Carlos, hafif sakatlığı bulunan Adem Koçak'ın durumu ile ilgili yöneltilen soruya ise, "Tabi ligin sonu yaklaştıkça bazı sakatlıklar, bazı ağrılar ortaya çıkıyor. Bu çok normal bir şey. Adem'de de bazı ağrılar oluştu, yavaş yavaş toparlıyor. Ama asıl problemimiz Korcan'da. Korcan'ın omuzundan olan sakatlık biraz uzun sürecek gibi gözüküyor. Onun haricinde Adem yavaş yavaş aramıza katılıyor" cevabını verdi.
"OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM"
Carlos, Türkiye'deki bazı kulüplerin Sivasspor'un oyuncularına teklifte bulunmasıyla ilgili olarak şurları söyledi:
"Aldıkları tekliflerden ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum. Çünkü bu onların iyi bir iş yaptıklarını gösteriyor. Önceden Sivasspor oyuncu satın alıyordu. Artık yavaş yavaş oyuncu satmaya da başlayacak. Çünkü çok başarılı bir dönem geçirdiler. İyi bir iş çıkardılar. Bunun sonrasında da tabi ki böyle güzel teklifler ortaya çıkabiliyor."
Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın 2 futbolcu ile yollarının ayrılabileceği yönündeki söylemiyle ilgili yöneltilen soru üzerine Carlos, "Benim şu ana kadar yönetime verdiğim bir rapor yok. Şu ana kadar bir görüşmüşlüğümüz de yok. Ama tabi ki en kısa zamanda görüşeceğiz. Gelecek oyuncularla ilgili, gidecek oyuncularla ilgili görüşmelerimiz olacak. Umuyoruz ki kulübümüz için de, oyuncularımız için de en iyisini en kısa süre içerisinde gerçekleştiririz." dedi.
"3 PUANI ALIRSAK BU İŞİ BİTİRİRİZ"
Başarılı hücum oyuncusu Burhan Eşer ise Çaykur Rizespor maçıyla ilgili şöylebkonuştu:
"Son haftalarda güzel bir çıkışımız var. 3'te 3 yaptık ve geriye 3 maçımız kaldı. Bunun ilki Çaykur Rizespor maçı. Fenerbahçe galibiyetinden sonra kötü maçlar oynamıştık. Ama Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını kazandık. Artık ligin sonuna yaklaştık, bu süreç bizim için önemli. Artık puan kaybına tahammül edemeyiz. Sezon boyunca iyi bir istikrar yakaladık. Çaykur Rizespor maçı önemli bir maç. 3 puan aldığımız takdirde yüzde 70 yüzde 80 bu işi bitireceğimizi düşünüyoruz. Onun bilincinde hazırlanıyoruz. İnşallah orada istediğimiz oyunu oynayıp 3 puanı alacağız."

GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF