SİVASSPOR, ligin 10'uncu haftasında deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı.
Hafta içinde MKE Ankaragücü ile oynadığı kupa maçından 3-1'lik skorla galip ayrılarak 4'üncü tura yükselen Sivasspor rotasını lige çevirdi. Kupada aldığı bu galibiyet ile moral bulan kırmızı-beyazlılar, Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde yaptığı çalışmalarla Gaziantepspor maçının hazırlıklarına başladı. Top kapma çalışması ile antrenmana başlayan kırmızı-beyazlılar daha sonra pas çalışması yaparak yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı sonlandırdı. 1.5 saat süren antrenmana sakatlıklarını bulunan Djebbour ile Manuel De Costa katılmadı. Teknik Direktör Carlos, Djebbour ve De Costa'nın sakatlıklarıyla ilgili, "Maç gününe kadar Da Costa ve Djebbour'un durumlarına bakacağız. İyileşme durumlarına bakacağız. Onların durumuna göre en iyi 11'i çıkarmaya çalışacağız" dedi.
'DAİMA GALİP GELMELİYİZ'
Carlos, Gaziantepspor maçıyla ilgili ise, "Zorlu bir kupa maçından sonra tekrar lige döndük, lig maçı oynayacağız. Ligde de iyi sonuçlar almak istiyoruz çünkü sürekli galip gelmemiz gerekiyor. Şu ana kadar galip geliyoruz. Bu mantığımızı hep devam ettireceğiz. Ve hep galip gelmeye çalışacağız" dedi.
'TÜRKİYE LİGİ ÇOK GÜÇLÜ VE MÜCADELECİ'
Geçmişte Real Madrid ve Roma gibi büyük kulüplerde forma giyen Cicinho da, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun sorusu üzerine Süper Ligi değerlendiren Cicinho, "Çok mücadeleci bir lig. Ben buraya gelmeden önce çok fazla tanımıyordum. Daha çok Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük takımlar üzerinden dönen bir lig olduğunu düşünüyordum. Buraya gelince öyle olmadığını anladım. Fenerbahçe, Galatasaray çok büyük takımlar ama diğer takımlarda da onlarla mücadele edebilecek güç var. Bu yüzden gerçekten kıran kırana devam eden, çok güçlü ve mücadeleci bir lig Türkiye Ligi." dedi. Cicinho, pazartesi akşamı oynayacakları Gaziantepspor maçıyla ilgili ise "Tabi ki zor bir karşılaşma olacağını biliyoruz. Zorlu bir mücadeleye gideceğiz. Önemli bir maç olacak. Tabi bizimde çok kaliteli bir takımımız ve çok kaliteli bir hocamız var. Bu yüzden puanlar almaya gideceğiz Gaziantep'e" dedi.