SİVASSPOR Antrenörü Cesar Domingo Lopez, geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmayarak kazandıklarını belirtti. Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise basıt hatalardan maçı kaybettiklerini söyledi.
Sivasspor'un 3-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo Lopez, maçın zor geçeceğini tahmin ettiklerini belirterek, "Düşündüğümüz gibi bir maç oldu. Zorlu bir karşılaşma oldu. Geriye düştük. Tekrar öne geçmemiz gerekiyordu ve öne geçmek için elimizden geleni yaptık ve sonuçta öne geçerek maçı kazanmayı başardık." diye konuştu.
Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise, kazandığı için Sivasspor'u tebrik ettiklerini belirterek, "Bu maçta en kötü puan alacağımızı düşünüyorduk. Maç içinde istediğimiz pozisyonları bulduk ama değerlendiremedik. Defansımızda yaptığımız ve hemen her maç süregelen hatalar eklenince istemediğimiz bir sonuç çıktı. Bize verilen penaltının penaltı olduğuna inanmıyorum. Hakem öyle gördü. Kaybetmememiz gereken bir maçtı. Kalan 2 tane maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Geçen maçlar da gösteriyor ki takımımıza takviyeler gerekiyor. Hem defans hem ofansta dikkatli olsak istediğimiz sonuçla ayrılabilirdik. Sivasspor'a karşı düşündüğümüz taktikleri iyi uyguladık ama pozisyonları değerlendiremeyince defans hatalarından maçı kaybettik." dedi.
Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, ise geriye düşmelerine rağmen maçı çevirmeyi başardıklarını belirterek önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Korcan kalan 2 maçı 6 puan ile kapatarak devre arasına üst sıralarda girmek istediklerini kaydetti. Rakibin golünde topun dönerek geldiği için topu göremediğini belirten Korcan, hatalı olduğunu söyledi.
Sivasspor takım kaptanı Kadir Bekmezci ise, askı hocalarının takımın karşı zor bir maç olacağını düşünerek maça motive olduklarını belirterek, "İlk yarıda pozisyonları değerlendiremeyince maçı zora soktuk. Geriye düşünce motivasyonumuz düşer gibi oldu ama kendimizi toparlayıp maçı kazanmasını bildik." dedi.
Çaykur Rizesporlu oyuncular Cumali Bişi ve ve Ali Adnan ise maça iyi hazırlandıklarını ve en azından kaybetmemek üzere buraya geldiklerini, öne geçmelerine rağmen skoru korumayı başaramadıkları için üzgün olduklarını söyledi. GC(EA/AÖ)