SİVASSPOR, pazar günü deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleştirdiği antrenmanla başladı.
Beşiktaş'ı 3-0 yenerek moral bulan Sivasspor, deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına başladı. Kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Kırmızı-beyazlılar çalışmalarını daha sonra iki grup halinde sürdürdü. Beşiktaş maçının ilk 11'i ayak tenisi oynarken yedek futbolcular ise minyatür kale maç yaptı. Yedek oyuncular yan top çalışması ve yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Sakatlığı bulunan Aydın Karabulut antrenmana çıkmadı. Beşiktaş maçında omuzundan sakatlanan kaleci Korcan Çelikay ile hafif sakatlığı bulunan Adem Koçak yürüyüş yaptı. Okul maçları nedeniyle Diyarbakır'dan Sivas'a gelen Fatih Lisesi futbol takımı antrenmanı ziyaret ederek Teknik Direktör Carlos ve futbolcularla fotoğraf çektirdi.
"GALİBİYET İÇİN SAVAŞACAĞIZ"
Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Carlos, Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, "Beşiktaş'a olan saygımızla çıktık sahaya. Oyuna biraz ağır başladık. İlk yarıda istediğimiz şeyleri fazla yapamadık. Fakat ikinici yarıda daha farklı şeyler oldu. Daha iyi koşmaya başladık. Daha arzulu ve istekliydik. Kazanmayı daha çok istiyorduk. Daha fazla pozisyon bulduk. Bu şekilde de galip geldik. Bu ikinci yarıdaki, zaten her zaman görmeyi istediğimiz Sivasspor'du" dedi. Carlos, bu hafta oynayacakları Çaykur Rizespor maçıyla ilgili ise, "Zorlu bir maç olacak. Dış sahada oynayacağız. Ama biz bir hedefle gidiyoruz şu anda oraya. Avrupa'ya gitme gibi bir hedefimiz var. Bu yüzden bizim için daha önemli bir karşılaşma olacak. O yüzden galibiyet için savaşacağız" dedi.
CARLOS'TAN ALVES'E DESTEK
Carlos, bir soru üzerine, İspanya La Liga’da oynanan Villareal-Barcelona karşılaşmasında ırkçlık saldırısına uğrayan Dani Alves'e muz atılması konusuna değindi. 2011 yılında Rusya'da benzer bir olay yaşayan Carlos, bu konuyla ilgili, "Tabi çok üzücü şeyler, bu tip ırkçılıklar. Herkesin bu konuda daha bilinçli olması gerekiyor. Hepimiz insanız, bunun bir rengi yoktur. Siyahtı, sarıydı, beyazdı bunun önemi yoktur. Hepimiz insanız. Tabi bu konu sadece ırkçılık değil, aynı zamanda şiddet, hırsızlık. Birçok konuda suçlar yaşanıyor. Futbolda da maalesef daha çok ırkçılık ön plana çıkıyor. Umuyorum bu tip şeyler en kısa zamanda sonuçlanır. Devletlerin, kulüplerin, federasyonların, bu tip konularda ciddi kararlar almaları ve ciddi kurallar getirmeleri gerekiyor. Belki bunlar ceza olabilir, stat kapatma olabilir. Umarım bu tip şeyler en kısa zamanda son bulur ve bir daha yaşanmaz" dedi. Carlos, Alves'i arayarak üzüntüsünü dile getirdiğini belirterek, "Kendisiyle sık sık görüşüyoruz. Kendisi bu konuda gayet rahat. Çünkü bu yapılan sadece bir eğitimsizlik, terbiyesizlik. O da bunun farkında, o yüzden gayet rahat" dedi.

GC(EA) (FOTOĞRAFLI)