SİVASSPOR, bu akşam kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Çalışmaya henüz ülkesinden dönmeyen teknik direktör Roberto Carlos katılmadı. Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, hakkında takımdan ayrılacağı yönünde iddialar çıkan teknik direktör Roberto Carlos'un 17 Temmuz'da Sivas'ta olacağını belirtti.

Yeni sezon hazırlıklarına 2 hafta önce başlayan ve Avrupa kupalarına katılma hakkını elde edemediği için 1 hafta izin yapan kırmızı-beyazlılar hazırlıklarına bugün kaldığı yerden devam etti. Teknik Direktör Roberto Carlos'un Brezilya'da bulunması nedeniyle takımı yardımcı antrenör Walmir Da Cruz çalıştırdı. Düz koşu ile antrenmana başlayan futbolcular ardından açma-germe hareketleri yaptı. Futbolcular pas çalışması ile antrenmana devam etti. İznli olduğu öğrenilen Cicinho dışındaki tüm futbolcular antrenmana katıldı.

Yeni transferlerden Batuhan Karadeniz antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. UEFA'ya gidemedikleri için üzgün olduklarını belirten Karadeniz, "Bu bizi derinden yaraladı. Sivasspor camiasını iyi bilenler böyle şeylere bizim karışmayacağımızı iyi bilirler. UEFA'ya gidemediğimiz için üzgünüz. Şimdi her şey Süper Lig için. Bu sene ligi daha iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" dedi. Sivasspor'a transfer olduğu için mutlu olduğunu belirten Karadeniz, "Transferde emeği geçen başta başkanımız Mecnun Otyakmaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Sivasspor'a geldiğim için de çok mutluyum" diye konuştu. Sivasspor ile futbol yaşantısında yeni bir sayfa açmak istediğini belirten Karadeniz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her sezon başı yeni bir sayfa zaten, sonuçta biz profesyonel futbolcuyuz. Aldığımız paranın hakkını vererek işimizi yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bana güvenenleri ve kendimi utandırmam. İlk olarak hedefimiz Sivasspor'u iyi yerlere getirebilmek. Bunda benim de payım olursa ne mutlu bana. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben Elazığspor'a giderken bir yıl futbol oynamamıştım. Elazığspor'a giderken aklımda hep geçen sezon değilde bu sezon için bir patlama yapmak vardı. Bunu da yakın arkadaşlarıma söylemiştim. Bu sezon benim için önemli bir sezon olacak. Hatta futbol kariyerim boyunca en önemli sezonum bu sezon diyebilirim."

"CARLOS 17 TEMMUZ'DA TÜRKİYE'DE"

Bu arada antrenmanı Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar ile birlikte bazı yöneticiler de izledi. Antrenmanda basın mensuplarının soruları yanıtlayan Sarılar, Teknik Direktör Carlos'un takımdan ayrılacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Roberto Carlos 17 Temmuz'da Türkiye'ye gelecek. Hocamızla görüşüyoruz, herhangi bir sorun yok." dedi. Sarılar, transferlerle ilgili ise, "Yaparsak 1 tane yerli transfer yapacağız. Eğer iyi bir yerli alırsak 2 tane yabancı transfer yapmayı düşünüyoruz. Eğer yerli alamazsak 3 tane yabancı transfer yapacağız. Bir stopere birde santrafora futbolcu alacağız. Diğerini hocamızla konuşacağız. 10-15 tane konuşuğumuz futbolcu var. Ama daha kesin bir şey yok" dedi. Basında çıkan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Sarılar, Fenerbahçeli Baroni ile de hiç bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Takımda şu an gidecek futbolcu olmadığını, sadece genç oyunculardan bazılarının teknik direktörün raporu doğrultusunda kiraya verilebileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI