SİVASSPOR Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo, "İyi bir oyunla kazandığımız için mutluyuz" dedi. Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise Sivasspor karşısında haklı bir mağlubiyet aldıklarını dile getirdi.
Sivasspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo, Bursaspor maçının zorlu bir karşılaşma olacağını bildiklerini belirterek, "Üzerimize düşen görevlerini yerine getirdik. Ofansif anlamda iyi şeyler yaptık. Yakaladığımız pozisyonlar vardı ama değerlendiremedik. Yine de iyi bir oyunla kazandığımız için mutluyuz. Penaltı kaçırmak futbolun içinde var ama Roberto Carlos'un takımı her zaman ofansif bir takımdır ve maçta da penaltı kaçırdıktan sonra da maça devam ettik. Geriye yaslanmadan kazanmak için oynadık" dedi.
Domingo, milli maç arasından sonra oynayacakları Galatasaray maçına da en iyi şekilde hazırlanarak kazanmaya gideceklerini söyledi. Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise 90 dakikaya bakıldığında haklı bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "İlk devreye baktğımızda oyun kontrolü bizde değildi. 2-3 net pozisyonu vardı Sivasspor'un. Bizim de duran toplardan bir kaç pozisyonumuz vardı. Devre arasında daha kompakt olacağız, rakibi erken karşılaşacağız diye konuştuk. Biraz daha iyi oyuna girebildik ama net gol pozisyonu da yakalayamadık. Tam tersi kontra atak pozisyonunda biz golü yedik. Risk almak için biraz daha ofansif oynadık. O arada 1-1'i bulduk. Ama 2-1'de o pozisyonda gördüğünüz gibi adeta uyuduk. Sonlarda beraberliği yakalama adına uğraştık ama zamanımız kalmadı. Genel olarak bakıldığında bugün çok fazla hata yaptık. Defansif yönümüzle, top kayıplarımızda çok fazlaydı orta sahada. Geçen haftaki müsabakadan sonra takımın daha ilerde olduğunu görmüştüm ama bugün bunu göremedim" dedi.
Bugünkü müsabakadan sonra yeni bir başlangıç yapmak zorunda olduklarını belirten Daum, "Müsabakada bir sürü futbolcumuz bugün formda değildi. Kesinlikle bu maçtan sonra arkadaşlarla konuşup bu maçı sert bir dille izletmemiz gerekiyor. Dersimizi almamız gerekiyor. Bu müsabakadan sonra Kasımpaşa müsabakasına daha iyi girme adına bunları konuşmamız gerekiyor. Kendi sahamızda Kasımpaşa maçıyla ilgili ancak çok iyi oynayıp bugünkü müsabakayı unutturabiliriz" diye konuştu.
Daum, Roberto Carlos'un Türkiye'de bulunması ile ilgili olarak da, "Genel olarak Türk futbolu için kazanç, Sivas'a gelmesi de Sivasspor için kazanç. Dünyada nadir en büyük futbolculardan bir tanesi. İnanılmaz derecede tecrübe ile gelen bir arkadaşımız. İnsan olarak da mükemmel bir insandır" dedi.
Sivassporlu futbolculardan Ümit Kurt, Bursa maçının zor olacağını bildiklerini belirterek, hocalarının anlattıklarını sahaya yansıtarak 3 puanın sahibi olduklarını söyledi. Kaleci Korcan Çelikay ise maça galibiyet serisini devam ettirmek için girdiklerini belirterek, "Umarım daha da iyi yerlere gideceğiz. Önümüzdeki Galatasaray maçı var. Milli takım arasında iyi hazırlanarak o maça da kazanmaya çıkacağız" dedi.
Bursasporlu İbrahim Öztürk ile bugün istenen performansı sahaya yansıtamadıklarını, puan veya puan almak için daha fazlasını yapmaları gerektiğini ama gerçekleştiremediklerini söyledi. Kalan maçları kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ferhat Kiraz ise Sivasspor'u tebrik ederek tempolu iyi bir oyun oynadıklarını söyledi. Buradan kendilerinin 1 puanın gelebileceğini düşündüklerini ama mücadelenin ve oyunun yeterli olmadığını dile getirdi.
ALMAN YİĞİDO TRİBÜNDE
Sivasspor-Bursaspor karşılaşmasını Sivas'ı hiç görmediği halde Türk arkadaşı Sivaslı İbrahim Adıslıoğlu sayesinde Sivasspor taraftarı olan ve maçlarını Almanya'dan takip eden 47 yaşındaki Alman Jürgen Hotz da takip etti. Almanya'nın Hanau şehrinde doğan ve orada yaşayan ve 'Alman Yiğido' lakabı takılan Jürgen Hotz maraton tribününde Sivasspor taraftarları arasında maçı takip etti. Kolundaki Sivasspor dövmesi de dikkat çekti.