SİVASSPOR Yardımcı antrenörü Cesar Domingo Lopez, kazanabilecekleri bir maç oyanadıklarını ancak pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek Bursaspor'u galibiyetinden dolayı kutladı. Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise haklı bir galibiyet elde ettiklerini kaydetti.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5'inci maçında Bursaspor'a karşı oynadığı maçtan 2-1 mağlup ayrılarak kupada elenen Sivasspor'un Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo Lopez, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Açık bir oyun oldu. Açkıcası kazanabilirdik. Maçı beraberliğe taşıdığımız dakikalardan sonra pozisyonlarımız vardı. O pozisyonları değerlendirebilseydik maçtan galipte ayrılabilirdik ama olmadı. Bursaspor'u galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bugün bizi sevindiren şey ise çok fazla forma şansı bulamayan arkadaşlarımızın oyunda olmasıydı. Forma şansı bulan oyuncularımız gösterdiği performanslarından dolayı mutluyuz" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise, bir takımın zor durumda olduğu zaman takım olarak kendisini göstereceğini belirterek, ''Geçmiş mağlubiyetimiz gerçekten kritize edildi ve o maçtan sonra bir takım olarak kendinizi göstermiş olduğunuz zaman bir cevap vermiş olursunuz. Oyunun büyük bir bölümünü biz kontrol ettik. Bir kaç gol pozisyonumuz oldu ve haklı olarak öne geçtik. Ve öne geçmiş olmamızdan sonra Sivasspor daha aktif oynamaya başladı. Onlar tabi daha ofansif adamları oyuna aldı. Ondan sonra açık bir oyun oldu. Beraberlikten sonra oyun açıktı, tabi gerçekten çok çalıştığımız için hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Bugün iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonda tüm futbolcularımızla bireysel olarak daha fazla çalışacağız. Bursaspor'u daha iyi yerlere taşımak adına. Hedefimiz bir de kupada finallere çıkmak. Ligde de iddiamızı sürdürmek adına Antalyaspor müsabakasında kazanmak ve puanları almak istiyoruz. Takımımızı bu zor durumdan sonra elde ettiği galibiyet nedeniyle tebrik ediyorum" diye konuştu.

FUTBOLCULAR

Sivassporlu futbolculardan Cihan Özkara ise, "Öncelikle kupadan elendiğimiz için üzgünüz. Bu bizim son fırsatımızdı kullanamadık. İyi mücadele ettik ama şanssız goller yedik. Artık hedefimiz lig. Önümüzde önemli bir Fener maçı var. Ve o maçı alıp zirvedeki yolumuza devam etme istiyoruz." dedi. Kaleci Nihat Şahin de, "Son şansımızdı, kazanmak istiyorduk. Ama olmadı talihsiz goller yedik. Artık önümüzde Fenerbahçe maçı var. Bizim için önemli olan Fenerbahçe maçı. Ondan başka bir şey düşünmüyourz şu anda" dedi.

Bursaspor oyuncularından Basser de, "Gerçekten zor bir maçtı. Biizim içinde önemli olan bu maçı kazanmaktı. Ve bir üst turu garantilemekti, bunuda başardık. Sonuç olarak mutluyuz." ifadesini kullandı. Caja da, "Gerçekten önemli bir karşılaşma. Benimde ilk defa forma bulduğum bir karşılaşma oldu. İlk defa forma giydiğim için mutluyum. Kazandığımız için mutluyum. Gruptan çıktığımız için mutluyum" diye konuştu.

GC(EA/SSA)