SİVASSPOR teknik direktörü Roberto Carlos, yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle son 2 lig maçın kaybettiklerini, Beşiktaş maçı ile bu dönemi geride bırakmak istediklerini belirterek, "Şu an bizim için yeni bir dönem başladı. İyi bir takımımız var. Çalışıp galibiyetler alacağız."
Türkiye Kupası'nda 3'üncü Lig ekibi Silivrispor'u 1-0 yenerek 5'inci tura yükselen ve bu galibiyetle moral bulan kırmızı beyazlılar rotasını pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçına çevirdi. Teknik direktör Roberto Carlos nezaretinde tesislerde gerçekleştirilen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Pas çalışmasının ardından antrenman iki grup halinde sürdürüldü. Kupa maçında forma giyen futbolcular düz koşu yapıp, ayak tenisi oynadı. Diğer futbolcular ise yarı sahada çift kale maç yaptı. Çalışmalar esnasında teknik direktör Carlos'ta futbolcular arasında yer aldı. Yaklaşık 2 saat süren antrenmana sakatlığı bulunan Adem Koçak ve Hakan Arslan katılmadı. Antrenman sırasında bileği burkulan kaleci Korcan ise çalışmayı yarıda bıraktı. Bu arada kentteki bir kolejin öğrencileri antrenmanı ziyaret etti. Kolej öğrencileri teknik direktör Carlos'a yaş pasta hediye etti. Pastanın üzerinde, Roberto Carlos'un hakem Halis Özkahya'ya kırmızı-kart gösterdiği bir fotoğraf yer aldı. Carlos, fotoğraflı bu pasta ile basın mensuplarına poz vermek istemedi.
"YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"
Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Carlos, Beşiktaş maçıyla ilgili, "Türkiye liginde her maç zorlu. Sadece büyük takımlara karşı oynanan maçlar değil. Mesela dün kupa maçı oynadık. 3'üncü lig takımına karşı oynadığımız halde çok zorlu bir karşılaşmaydı. O yüzden Türkiye liglerinde her takım zorlu. Beşiktaş maçı da bu zorlu maçlardan bir tanesi olacak." dedi. Carlos, takımının ligdeki son 2 maçta kaybetmesiyle ilgili ise, "Son 2 maçta yaşadığımız sıkıntılardan dolayı kaybettik. İlk maçta yani Galatasaray maçında bir sıkıntı yaşadık. Tabi ki o sıkıntı Antalya maçını da etkiledi. Ama şu an bizim için yeni bir dönem başladı. İyi bir takımımız var. Çalışıp galibiyetler alacağız." dedi.
"KUPAYI LİG KADAR ÖNEMSİYORUZ"
Carlos, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin kupadan elenmesiyle ilgi de değerlendirmelerde bulunarak, "Biz kupayı da lig kadar önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Eğer ciddiye almayıp da kupaya önem vermeyen takımlar varsa biz bilemeyiz, o onların problemi olur. Ama biz Sivasspor formasıyla çıktığımız her maça galibiyet için çıkıyoruz. Bu kupada da böyle olacak. Ligde de böyle devam edeceğiz." diye konuştu.
SİVASSPOR, RENGİFO VE AKÇA İLE YOLLARINI AYIRDI
Sezon başında alınan Perulu golcü Hernan Rengifo ve stoper Murat Akça ile yollarını ayırdıklarını belirten Carlos, "Her iki arkadaşımızda kulüpte fazla oynama fırsatı bulamıyorlardı. Hernan Rengifo zaten beklediğimiz performansı veremedi. O yüzden onunla yollarımızı ayırdık. Murat ise çok fazla oynayamadığı için kendine kulüp bulmak istediğini söyledi. Bizde kendisine kolaylık sağladık. İkisine de başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.