SİVASSPOR Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Lligin ilk yarısındaki performanstan memnunuz. Oynadığımız futbol, hem bizi, hem de taraftarlarımızı mutlu etti. Takıma takviye yapacağız" dedi.
OTYAKMAZ'DAN 'YA DEĞERLENDİRME
ilk yarının son maçında Kardemir Karabükspor'u 3-1 yenerek devre arasına moralli giren Sivasspor'da yüzler gülerken Başkan Mecnun Otyakmaz, takımının genel durumunu 'ya (Doğan Haber Ajansı)( değerlendirdi. Başkan Otyakmaz, ligde 9 galibiyet 2 beraberlik ve topladıkları 29 puanla 5'inci sırada yer aldıklarını belirtirken şöyle konuştu:
"Bu bizim için mutluluk verici. Çünkü son yıllarda 4-5 yıl önceki özlediğimiz başarıları yakalayamamıştık. Bir önceki sene play off grubuna kalarak bir başarı göstermiştik. Ama geçen yıl yine bizim açımızdan çok da başarılı geçmedi. Son yıllara baktığımız zaman en iyi futbolu oynadığımız ve en çok puan topladığımız bir ilk yarı oldu. Bu hem bizi hem de taraftarlarımızı memnun eden bir sonuç oldu. Takımımızın ilk yarı gösterdiği başarılı performanstan dolayı çok mutluyum. İnşallah bu başarılı performansımız ikinci yarıda devam eder."
"CARLOS'A GÜVENİYORUM"
Roberto Carlos'u takımın başına getirirken başarılı olacağına inandığını belirten Başkan Otyakmaz, şöyle devam etti:
"Uzun yıllar çok üst düzey futbol oynamış olması ve dünyanın en önemli kupalarını kaldırmış olması futbolun içinden üst düzey oynayarak gelmiş olması bende başarılı olacağı yönünde bir izlenim oluşturdu. Fakat teknik direktörlük tecrübesi söz konusu değildi. Biz de bu açığı gidermek için geçtiğimiz yıllar da Süper Lig'de teknik ekiplerde görev almış bir çok arkadaşımıza görev vererek bu açığı kapatmaya gayret ettik. İlk yarıda ortaya koyduğumuz oyun itibariyle de doğru bir tercih yaptığımızı söyleyebilirim. Baştan beri Roberto Carlos'un başarılı olacağına tüm kalbim ile inanıyordum. Çünkü sıfırdan başlamış bir futbolcunun gelebileceği en son mertebeye ulaşmış bir insandı. Yine aynı disiplin ve çalışkanlıkla da yeni başladığı teknik direktörlük görevinde de başarılı olacağına inanıyorduk. İsabetli bir karar vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Roberto Carlos bir gün teknik direktör olarak Dünya kupasını ya da Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığında, (Beni bu günlere getiren Sivasspor'a teşekkür ediyorum) diyeceğine yürekten inanıyorum."
"KUPADA HEDEFİMİZ FİNAL"
Ligdeki başarının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da hedeflerinin final olduğunu açıklayan Başkan Mecnun Otyakmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl hedefimiz yarı finaldi. Bu yıl ise final istiyoruz. Gerçekten denk takımların oluşturduğu bir gruba düştük. Her türlü sonuç sürpriz sayılmaz. Biz ilk olarak gruptan çıkmak istiyoruz. Daha sonra ise finale kadar yürümek hedefimiz. Kupayı almaya da en yakın olduğumuz sezonlardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Eğer işimizi doğru yaparsak, final oynamak içten bile değil."
"TAKVİYE YAPACAĞIZ"
İlk yarının bitmesi ile birlikte futbolcuların kısa bir tatil yapacağını belirten Başkan Otyakmaz, 7 Ocak'ta Antalya kampının başlayacağını ve ardından kupa maçları ile kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Lig ve kupada hızlı bir periyottan geçeceklerini hatırlatan Başkan Otyakmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"İlk bir ayda yaklaşık 10'un üzerinde maç yapacağız. Bu yüzden de takıma takviyeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Türk futbolcularını bizler daha iyi tanıdığımız için özelikle yurt dışında futbol oynayan vatandaşlarımızın arasından tercih yapıp takımımızı daha da zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Belki bir yabancı transferi ile de takımımıza güç katabiliriz. Bu uzun periyottan yara almadan çıkmayı düşünüyoruz. Takımdan ayrılan futbolcular daha önce basına yansımıştı. Murat Akça ile yollarımız ayrıldı. Karabükspor ile imzaladı. Ona da buradan hayırlı olsun diyorum. Rengifo ile maalesef bir uyum sorunu yaşadık. Onunla da yollarımızı ayırdık. Şimdi de Çaykur Rizespor Kamil Grosicki'yi istiyor. Onlar ile görüşmemiz devam ediyor. En kısa sürede sonuçlanacak. Yapacağımız transferler ile de kadroda yaşanan bu kayıpları telafi etmeyi planlıyoruz."
TARAFTARA MESAJ
Ligin 2'nci yarısı için taraftarlarından destek isteyen Başkan Mecnun Otyakmaz, 2014 yılının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ettiğini söyledi.
Başkan Otyakmaz, son olarak şöyle dedi:
"Doğru yoldayız. Onun için taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsinler. Hocamız ile 2 yıllık sözleşmemiz var. İlk yarı itibariyle de iyi bir noktadayız. Hedefimize doğru yol alıyoruz. Onların da destekleri ile daha da başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. İlk yarı itibariyle taraftarımızın performansından da memnunum. Takıma olan ilgi arttı. Onlar destek vermeye devam ettikçe biz de başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız."