SİVASSPOR teknik direktörü Roberto Carlos, Kasımpaşa karşılaşmasının bitiminde kırmızı kart gören Da Costa'ya 6 maç ceza verilmesiyle ilgili olarak, "6 maç biraz fazla. Azaltılması için itiraz edeceğiz" dedi.
Ligin 23'üncü haftasında kendi sahasında Sanica Boru Elazığspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Roberto Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Ardınan dar alanda pas çalışması yapan kırmızı beyazlılar yarı sahada çift kale maç yaptı. Sakatlığı nedeniyle İstanbul'da tedavi gören John Utaka ile izinli olan Da Costa antrenmana katılmadı.
"DA COSTA İÇİN İTİRAZ EDİLECEK"
Yaklaşık 1.5 saat süren antrenman sonrasında basın mensuplarına aıkmlamalarda bulunan Roberto Carlos, 6-2 mağlup ayrıldıkları maçın sonunda hakemle yaşadığı tartışmanın ardından kırmızı kart gören Da Costa'nın PFDK tarafından 6 maç cazalandırılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Açıkcası 6 maçlık cezayı bende biraz fazla buldum. Çünkü daha kötülerini, daha fazlasını yapıpta 1 maç, 2 maç ceza alanlar oldu. Ama tabi artık ben bazı şeylere şaşırmıyorum. Bu konuda avukatımıza biraz iş düşüyor. Ama 6 maçlık ceza fazla. O yüzden bunu azaltmak için gerekli itirazda bulunacağız."
Carlos, kulüp tarafından Da Costa'ya ceza verilip verilmeyeceği konusunda da, "Da Costa, maçtan sonra biraz can sıkıntısı olduğunu ve problemleri olduğunu söyledi. Ve bir süre ailesinin yanında zaman geçirmek istediğini söyledi. Bizde ailesi ile zaman geçirmesi için kendisine bir kaç gün izin verdik. Döndüğü zaman oturup konuşacağız. Kafası daha rahat bir şekilde dönecektir. Neden böyle bir şey yaptığını ve hakeme ne şekilde bir söylemde bulunduğunu öğreneceğiz. Ve ona göre yönetimimizle konuşup gereken işlemi yapacağız."

GC(EA/Aö) FOTOĞRAF