Süper Lig’de oynanan Medicana Sivasspor-Kayserispor karşılaşmasını izlemek üzere Sivas’a gelen Kayserispor taraftarından bir grubun, Şehitler Anıtı’na sprey boya ile çeşitli yazılar yazması tepki çekti.

Holiganlar, Anıtı’ın duvarlarına, ’Babanız Kayserispor’’Bir gece ansızın geldik’ ve ’Kapalı Kale Ultras’ ifadelerini yazdı. Sosyal medyada da paylaşılan bu görüntüler, kentte büyük tepkiyle karşılandı. Dün saat 13.00’te karşı karşıya gelen iki ekip sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Yazılar bu sabah Sivas Belediyesi tarafından temizlenirken Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal bu saldırıya tepki gösterdi. Şehitlik Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Hızal, "Burada vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz adına yaptırılan bu anıta dün yaşanan bu hadise şehitlerimize yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Bu çirkin saldırıyı kesinlikle Kayserili hemşehrilerimizin yaptığını düşünmüyoruz. Çünkü Kayserili hemşehrilerimiz geçtiğimiz hafta içerisinde şehitlerini ebediyete uğurladılar. Şehitlik anıtımıza bu haince ve şerefsizce yapılan saldırı şehitlerimize saygısızlıktır, bu saldırıyı lanetle kınıyorum." dedi.