TOTTENHAM Hotspur-Aston Villa maçı oynanırken Villa Park Stadı'nda sahaya atılan sis bombası yan hakemin ensesine isabet edince İngiliz Futbol Federasyonu soruşturma başlattı.
Tribünlerden atılan sis bombası tam ensesine çarpınca maçın yan hakemi Dave Bryan sendeledi ve ne yapacağını bilemedi. Haftasonu oynanan 2-0 Tottenham'ın galip geldiği maçın 31. dakikasında Andros Townsend ilk golü attıktan birkaç saniye sonra meydana gelen olay üzerine maçlara sokulan tehlikeli maddelerle ilgili yeni önlemler alınması gündeme geldi. Daily Mail gazetesinin spordaki manşet heberine göre, West Midlands Polisi yaşları 47 ve 25 olan iki taraftarı tutukladı.
Maçın yan hakemin tedavisi için durdurulduğu ve şok içindeki yan hakemin Tottenham'ın santrafı Michael Dawson dahil futbolcular tarafından rahatlatıldığı kaydedildi. Sis bombasının Tottenhamlı taraftarların oturduğu Doug Ellis tribününden atıldığı öğrenildi. Maçın hakemi Phil Dowd, bu olayı maçın raporunda yazacağını söyledi.
İngiltere'deki statlarda havai fişek atışlarının son zamanlarda fazlalaştığı, beş ay önce Wigan'daki Aston Villa maçında atılan sis bombası yüzünden 15 yaşındaki bir gencin akciğer rahatsızlığı geçirdiği hatırlatıldı.
Statlardaki taraftarların güvenliğinden sorumlı bakan Damian Green yaptığı çağırıda böyle maddeleri stada kaçak sokarak taraftarların hayatlarının tehlikeye konulduğu dikkat çekti.

FZ(GH/FG)