Aynur Tattersall, Londra-

Wimbledon Tenis Turnuvası tek bayanlarda, Rumen tenisçi Simona Halep, Kazak Zarina Diyas'ı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın sekizinci, gününde, tek bayanlarda, Simona Halep, Kazak Zarina Diyas'ı 2-0 yenerek, Wimbledon tenis turnuvasında çeyrek finale yükselen kadın sporcu oldu.

2014 Avustralya Açık'ta rakibini bir kez yenen Simona Halep, Wimbledon'da ikinci kez Kazak tenisçi Zarina Diyas ile karşı karşıya geldi.

Eleme gruplarından ana tabloya giren 20 yaşındaki Kazak tenisçi ilk sette Simona Halep'in servis oyunlarına karşı koyamadı ve skorda 5-2 geriye düştü. Zaman zaman içten dışa doğru yaptığı "forhand" vuruşlarında etkili olan Diyas, bu seti 6-3 kaybederek oyunda 1-0 geriye düştü .

İkinci sete de hızlı başlayan Simona Halep, rakibini "baseline" bölgesine hapsederek, erken hücumlarla oyun kontrolünü eline alarak skoru 4-0 lehine çevirdi. Etkili yaklaşma vuruşlarını file önünde vole vuruşları ile tamamlayarak sayıları toplayan Rumen tenisçi, bu seti de 6-0 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti. Çeyrek finalisti belli edecek mücadeleyi 59 dakikada, 6/3 ve 6/0'lık skorlarla kazanan Simona Halep, maçı da 2-0 kazanarak çeyrek finale yükselen tenisçi oldu.