Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda Angelique Kerber, 5 numaralı seri başı Rus tenisçi Maria Sharapova'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 8. gününde, tek bayanlarda Alman Angelique Kerber, Rus Maria Sharapova'yı 2-1 yenerek, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çeyrek finale yükselen sporcu oldu.

Daha evvel dört kez yendiği rakibi karşısında Sharapova, ilk servis oyununu kaybederek sete 1-0 yenik başladı. Hücum oyununu benimseyen Kerber, rakibini domine ederek, skoru 4-2 lehine çevirmeyi başardı. Bu safhadan sonra oyunun kontrolünü tekrar ele geçiren Rus raket, seti uzatma oyununa taşıdı. "Tie-Break" oyununa "mini-break" ile başlayan Sharapova, skoru 2-0 lehine çevirmesine rağmen, bundan sonra yaptığı basit hatalar ile uzatma oyununu 7-4 kaybederek seti de 7-6 kaybetti ve oyunda 1-0 geriye düştü.

İkinci sette Sharapova'nın, rakip sahanın boş köşelerine attığı uzun toplarla Kerber üzerinde baskı kurma çabalarına, Alman raket hızlı ayakları ile etkili savunma yaparak cevap vermesine karşın, doğru ve etkili hücumları karşısında dayanamayarak, bu seti Alman tenisçi 6-4 kaybetti ve skor 1-1'e geldi.

Üçüncü sete servis avantajı ile başlayan Kerber, kendi servis oyununu aldıktan sonra özellikle ön sahaya attığı kısa toplarla Sharapova'yı öne çekip ve ardından geri bölgeye attığı toplarla rakibinin ritmini bozarak skorda 3-0 öne geçti. İki tenisçinin de bütün hünerlerini gösterdiği maçın sonunda gülen taraf Kerber oldu ve seti 6-4, oyunu da 2-1 kazanarak rakibini tribünlere gönderdi.

Böylelikle Angelique Kerber, 2 saat 39 dakika süren maçı 7-6, 4-6 ve 6-4 'lük sonuçlarla 2-1 kazanarak, çeyrek finale yükselen sporcu olurken, rakibi dünya 5.'si Maria Sharapova, Wimbledon'a veda etti.

Günün diğer sonuçları şöyle:

-Tek Erkekler-

Stanislas Wawrinka (Sui) - Felicino Lopez (Esp) : 3-0 (7-6 / 7-6 / 6-3)

-Tek Bayanlar-

Simona Halep (Rom) - Zarina Diyas (Kaz): 2-0 (6-3 / 6-0 )

Sabina Lisicki (Ger) - Yaroslava Shvedova (Kaz) : 2-1 (6-3 / 3-6 / 6/4)