GAZİANTEPSPOR'a dün ilk antrenmanını yaptıran Sergen Yalçın, bugün 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, kulüp yöneticileri ile Sergen Yalçın katıldı. Başkan İbrahim Kızıl, teklif götürürlerken Sergen Yalçın'ın kabul etme ihtimalini düşük olarak gördüklerini belirtti, "Ağabey kardeş ilişkisi içinde oturup konuşarak anlaşmaya vardık. Ama bizi kırmayarak takımımıza geldi. Ben kulüp içindeki sorunları da kendisine anlattım. Her şeyi konuştuk ve anlaşmaya vardık" dedi.
Takımın içinde bulunduğu süreç dolayısıyla yabancı bir teknik direktörle anlaşılma yapılmasının imkansız olduğunu belirten Başkan Kızıl, şöyle devam etti:
"Sergen Yalçın, Türk futboluna büyük katkılar sağlamış, büyük emek vermiş bir futbolcuydu. Beşiktaş'tan sonra ilk defa Gaziantepspor’la yeşil sahalara dönmesinden dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Türk futbol adamları varken yabancı bir teknik direktör düşünmedik. Roberto Carlos'ta Türk futboluna emek veren bir isimdi. Şimdi Sivasspor'un başına geldi ve başarılı bir grafik çiziyor. Bizim Roberto Carlos'umuz da Sergen Yalçın oldu. Başarılı olacağına inanıyorum."
"LİSANS SADECE BİR KAĞIT PARÇASI"
Sergen Yalçın ise Başkan İbrahim Kızıl'ın kendisine olan güveninin görevi kabul etmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi. Gaziantepspor'u başarılı bir noktaya taşımak için gerekeni yapacağını ifade eden Yalçın, lisansı bulunmadığı için sahaya teknik direktör olarak çıkamayacağını söyledi, "Lisans bir kağıt parçası. Kulübede hiç bir sorunumuz yok. Eğer istersem, o lisansı çok kısa sürede alırım. Şu anda bizim için önemli olan takım. Takım üzerine yoğunlaşmalıyız. Kulübede lisanslı antrenörlerimiz de zaten var" dedi.
Sergen Yalçın, çözülmeyecek sorunun bulunmadığını söyleyerek; "Biz bunların hepsinden haberdarız. Buraya gelmem, benim için, kulüp için risk. Fakat risk almazsan bir yerlere gelemezsin" diye konuştu.