Geçen sezonu değerlendirerek sözlerine başlayan Selçuk, "Geçen sezon Avrupa'da bizim için çok zordu. Dürüst olmak gerekirse tamamen şampiyonluğa ve dördüncü yıldıza odaklanmıştık. Belki de Şampiyonlar Ligi'ne yeterince kendimizi veremedik. Bu sezon hedefimiz gruptan çıkmak ve daha önce Avrupa'da yaptığımız iyi işleri tekrarlamak. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Biz iyi bir bir takımız ve bunu Şampiyonlar Ligi'nde de gösterebiliriz" dedi.

 
Atletico Madrid maçına değinen Selçuk, "Maça çok konsantre olmuştuk. İlk yarı Atletico Madrid'i nasıl durdurabileceğimizi düşündük. Bence bu hataydı. Çünkü biz iyi bir takımız. Büyük ihtimalle diğer seçenekleri düşünseydik sonuç daha farklı olurdu" ifadelerini kullandı.
 
"HATA YAPMAKTAN KORKTUK"

Başarılı futbolcu Atletico Madrid'e karşı çektikleri 23 şuttan sadece 3 tanesinin kaleyi bulmasını ise, "Açıkçası bu sadece kötü şans değil. Tahminen hata yapmaktan korkmak ya da inanmakla alakalı. İkinci yarıda kazanma arzumuz arttı. Bu çok önemli bir yönüydü maçın. Eğer sıkı çalışmaya ve denemeye devam ederseniz, sonunda mutlaka o gole ulaşırsınız"yorumunu getirdi.
 
Selçuk, Astana maçın da değerlendirdi ve şunları söyledi:
 
"Şampiyonlar Ligi'nde her zaman bir hedef olduğu için her maç önemlidir. Astana maçı da en az Atletico maçı kadar önemli. Açıkçası ilk maçı kaybettikten sonra Astana maçı daha önemli bir hale geldi. Kesinlikle 3 puan kazanmak zorundayız. Hedefimiz bu ve bunun için tamamen hazırız."
 
ASTANA'YI YENERİZ

"Kazakistan'a karşı birçok kez oynadık. Yeteneklerinin farkındalar. Güçlü ve agresifler. 90 dakika boyunca konsantre ve takım halinde oynuyorlar. Benfica onlara karşı kazanmak için çok mücadele etti. Bu bir spor savaşı olacak. Böyle takımlara karşı kazanmak için en az onlar kadar mücadele etmeli ve kendinize güvenmelisiniz. Onlardan daha bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Eğer yeterince konsantre olursak onları yeneriz"
 
Selçuk İnan, 2013'ten bu yana Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda maç kazanamadığının hatırlatılması üzerine, "Açıkçası bunu bilmiyordum. Bu maçın önemini daha da artırdı. Evet en son deplasman galibiyetimizi 2 yıl önce almış olabiliriz ama bu o kadar da önemli değildi. İki yıl üst üste gruptan çıkmış, ikinci tur ve çeyrek final yapmıştık. Bunlar daha önemli veriler. Biz bu istatistiği unutup, Astana maçını düşünmeliyiz" dedi.