Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR,()- ALTAY'ın pazartesi günü yapılacak kongresinde başkanlık için Murat Bora Dülger'le yarışmaya hazırlanan Aslan Savaşan'ın ana sponsorunun Torku Konya olduğu açıklandı. Savaşan'ın aday yönetim kurulu listesinde yer alan Saadettin Ünlü, 8.4 milyon TL'lik bütçe ile yola çıkacaklarını hatırlatarak, "Kulübümüz genel kurul üyelerinden Rıfat Nalbantoğlu ve Rafet Demir'in katkılarıyla Anadolu Birlik Holding'e bağlı Torku ile ana sponsorluk anlaşması yapıldı" dedi.

Aslan Savaşan'ın seçimi kazanması halinde genel kurul sonrası anlaşma için imzaların atılacağını belirten Ünlü, Torku Konya isminin Altay'ın önünde ya da arkasında yer almayacağı açıkladı. Siyah beyazlı kulubün sponsorluk nedeniyle Torku Konya'dan yaklaşık 700 bin TL alacağı ifade edildi. Altay'da diğer başkan adayı Dülger ise Alfemo, Konfor, Lezita, Termodinamik ve Gürsüt ile sponsorluk anlaşmasına vardığını açıklamıştı.

Sinan vaadi

ASLAN Savaşan, seçimi kazanması halinde siyah beyazlı kulübün altyapısında yetişen Sinan Kaloğlu'nun yanı sıra Musa Sinan Yılmazer'i yuvaya döndürme taahhütünde bulundu. Kulüpten 11 yıl önce ayrılarak Beşiktaş'ın yolunu tutan yıldız santrfor Süper Lig ve Avrupa maceralarının ardından son olarak Mersin İdmanyurdu'nda forma giydi. Savaşan seçimi kazanırsa Sinan'ın çarşamba günü imza atacağını söyledi. Musa Sinan ise geçen sezon Samsunspor forması giydi.

MK(YC/AÖ)