TRABZONSPOR teknik sorumlusu Cemil Lütfi Canalioğlu, maçı değerlendirirken, "Oyunun genelde hakimiyetini ele almıştık ama pozisyon üretmekte, pozisyona girmekte fazla pozisyon olmadığını söyleyebilirim. İki takım da 1 puana razı oldu. Üstünlük bizde diyebilirim ama sonucunda gol yapamadık. 1 puanla dönmek durumunda kaldık" dedi.
Elazığspor yardımcı antrenörü İrfan Saraloğlu ise, "Kazandığımız taktirde iki takımın üstüne çıkmış olacaktık. 30 puanı yakalayıp da yolumuza daha güvenli, daha emin adımlarla ilerleyecektik. Farklı hesaplarımız da vardı. Maç günü sabahına uymayan iki oyuncumuz son dakikada birinin hastalığı, birinin sakatlığı nüksetti. Sow ile Tello’dan bahsediyorum. Hafta boyu takımla beraber olmaları, tüm taktik çalışmalarda yer almaları ve maç sabahı hem takım kurgusunu değiştirmek hem oyun sistemindeki anlayışı değiştirmek zorunda kalmamız bizi olumsuz etkiledi. İkisi de biri defansta biri hücumda takımın önemli oyuncularıydı. Onların yerine oynayan oyuncular da bizim oyuncularımız. Görevlerini ellerinden geldiği kadar yaptılar ancak dediğim gibi maçın başı bizim için handikaptı" diye konuştu.
Maça iyi başladıklarını,. ilk 12 dakika oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyleyen Saraloğlu, Mehmet Nas'ın sakatlanmasının oyun planlarını gözden geçirmeye ve değişiklik yapmaya ittiğini söyledi, "İkinci yarıda oyunun kontrolünü ele geçirdik. Ancak maalesef skoru bulmaya yetecek net pozisyon bulamadık. Gol olmayınca ikinci yarıdaki baskılarımız tempomuz net gol şansını bulmamıza yeterli olmadı. Bulduğumuz pozisyonlar vardı ama o pozisyon kadar güzel rahat bir pozisyon değildi. İkinci yarıda rakip tamamen bizim ataklarımızı kesmeye yönelik hamleler yaptı. Defansı fazla boşaltmadı. Kontratakta etkili olamadık ve kontratak fırsatı bulamadık. Önümüzde 7 hafta daha var. 7 haftada toparlayabildiğimiz puanları toplayıp gelişmeleri takip edeceğiz" dedi.

ŞG(GG/AÖ) FOTOĞRAF