ZİRAAT Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Medikal Park Antalyaspor'u ağırlayacak olan Sanica Boru Elazığspor, rakibiyle aynı uçakla Elazığ'a geldi.
Antalya’da kamp çalışmalarını sürdüren Sanica Boru  Elazığspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında evinde karşılacağı Medical Park Antalyaspor ile birlikte özel uçak ile Elazığ’a geldi. Akşam saatlerinde Elazığ Havalimanı'na inen bordo beyazlı ekibin teknik direktörü Okan Buruk, Antalya kampının iyi geçtiğini belirterek, "Kamp iyi geçti bizim için ama daha uzun olmasını isterdik. Kupa maçı bizim kamp programımızı biraz kesmiş oldu. Hazırlık maçı oynamadık. Burada hazırlık maçları niyetiyle kupa maçları oynayacağız. 4 gün sonra Tokatspor maçı, ardından Galatasaray maçı var. Lige başlamadan 3 tane hazırlık maçı olarak düşünüyoruz. Türkiye Kupası bizim için önemli. Orada da mümkün olduğunca yürümek istiyoruz ama ilk planda ligi düşünüyor ve lige hazırlanıyoruz. Kupada da en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
"TRANSFERİ EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ"
Transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Buruk, ihtiyaç duyduğu mevkilere uygun futbolcu arayışlarının devam ettiğini belirterek, "Transfer çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda onları çözüme ulaştıracağız. Antrenman programımız çok kaliteliydi. Oyuncularımız şuanda çok iyi durumda. O yüzden gelen oyuncuların da bir an önce eklenmesini sağlayacağız. Çok büyük mesai harcıyoruz transfer için. Sonunda gerçekleşemeyen ve yatan transferlerimiz oldu. Ama bu ara dönemde çok hazır, çok iyi oyuncu bulmak, zaman zaman zor oluyor. Zor bir dönem. O yüzden en maksimum şekilde çalışıyoruz. Başkanımızın ve yönetimimizin de bu konuda büyük desteği var. En kısa zamanda çözeceğiz inşallah. Transferin son gününe kadar süremiz var. Samba Diakite ve Dimitar Rangelov ile görüşmelerimiz sürüyor. Bunlarla ilgili tam kararımızı verip, onların da kulüpleri ile ilgili problemlerini çözüp sona gelmeye çalışıyoruz. Tam şuanda yüzde yüz bir şey yok" diye konuştu.
Sanica Boru Elazığspor’un ilk transeferi Tanju ise Elazığ’a geldiği için mutlu olduğunu dile getirerek, "Sanica Boru Elazığspor’a geldiğim için mutluyum tabi ki. İyi takım olduğu için buraya geldim. Hak etmediği bir yerde şuan. İnşallah takımımız 2'nci yarıda iyi oynayarak ve iyi maçlar çıkararak, puanlar alıp ligde kalacağız. Sanica Boru Elazığspor beni istiyordu. Takımıma faydalı olmak istiyorum. İki Taraf için de inşallah hayırlı olur. 6 aylığına kiralık olarak buradayım. Sonra ilerisi için inşallah ligde kalırsak devamı için bakacağız" ifadesini kullandı.
Kulüp başkanı Selçuk Öztürk de, takımın iyi bir kamp dönemi geçirdiğini, transfer çalışmalarının ise sürdüğün belirterek, şöyle konuştu:
"Tabi iyi bir kamp dönemi geçirdiğimiz söylenebilir. Biraz süre kısaydı maalesef kupa maçlarından dolayı. Çocuklar heyecanlı, mutlu, inşallah yarın da kupa maçında iyi bir sonuç alırız, kupada da ilerleriz. Hem hazırlık maçı gibi de geçecek. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. Teknik direktörümüzle beraber oyuncu izliyoruz. Teklif verdiğimiz yerler var. Sonuç beklediğimiz oyuncular var. İnşallah en kısa zamanda sonuçlandırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Bu arada, Sanica Boru Elazığspor Klubünden yapılan yazılı açıkalamada, 31 Ocak'ta olağanüstü kongre kararı alındığı bildirildi.