SANİCA Boru Elazığspor, kötü gidişata son vermek amacıyla hoca değişikliğine gitmesinin ardından, Okan Buruk yönetiminde çıktığı ikinci maçını da kaybetti. Kendi sahalarında kaybettikleri maç sonunda bordo beyazlı taraftarlar, yönetimi istifaya çağırırken, rakip takım Kayseri Erciyespor'u alkışladı.
Maç bitiminde konuşan Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Fuat Çapa, "İki taraf adına da çok önemli bir karşılaşmaydı. Haftalardır galip gelemeyen iki takım, ligin son sıralarına yerleşmiş. Tabi her geçen gün bir iki sayısı azaldığı süreçte stres de artıyor ve bunu da maç esnasında çok iyi bir şekilde gördük diye düşünüyorum. Maçla ilgili aslında çok söylenecek bir şey yok. Oyun olarak iki taraf olarak da mücadele dışında çok iyi olduğunu düşünmüyorum. İyi mücadele verdik sadece. Golü bulan takım biraz daha fazla rahatlayıp daha fazla alanlar bulup bırakacaktı her iki takım. Nitekim de öyle oldu. Bizim 1-0'dan sonra 2 tane net pozisyonumuz var; Bakaye ve Vleminckx'in. Eğer onları değerlendirmiş olsaydık sonuna kadar stres yaşamamış olurduk. Galip geldiğimiz için tabi özgüven adına mutluyuz ama bu galibiyet bizi yanıltmasın. Çünkü sadece iyi mücadele vardı" dedi.
Elazığspor antrenörü İrfan Saraloğlu ise, taraftarın desteğini kesmemesi çağrısında bulunarak, "Mutlaka bizim açımızdan kazanılması gereken bir maçtı. Oyuna çok iyi başlamadık. Özellikle orta alanda yaptığımız geri paslarıyla ilk 10 dakikada rakibin baskısını hissettik. Ancak ilerleyen dakikalarda toparladık. Özellikle önde baskı kurduğumuz zaman, kazandığımız kornerler, fouler ve normal ataklarla ciddi gol pozisyonu bulamadık, ama vuruşları yaptık. Hava topunda daha etkili olabilirdik. Ama oyun üstünlüğü ilk yarıda tamamen bizim lehimizeydi. İlk yarıda gol bulsaydık maçı mutlaka daha iyi bir şekilde bitirecektik. İkinci yarıda oyuncumuzun sakatlığından sayısal eksik olduğumuz anda rakibin kullandığı kornerden yediğimiz gol ve peşinden oyuncumuzun anlayamadığımız bir kırmızı kartla sayısal eksikliğe düştük. Oyunu toparlamamız zor oldu. Oyun gitti geldi. Fakat yine gol pozisyonu bulduk, mutlaka bu maçın en kötü şartlarda berabere bitirmemiz gerekiyordu. Ama bulduğumuz tek pozisyonu da ikinci yarıda değerlendiremedik ve maalesef aleyhimize bir skorla bitirmiş olduk. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Kaybettiğimiz için son derece üzgünüz. Önümüzde mili takım arası var. Futbolcularımızın direnci düşük. Elazığ halkından şunu rica ediyorum. Bir bütünlük sağlamamız lazım. Bu sporcularla mecburen devreyi bitirmemiz lazım. Ondan sonra onların vereceği reaksiyonlarla ve ortaya koyacağı futbolla önümüzü görme şansı var. Sabırlı olmamız lazım. Çünkü biz teknik heyet olarak yeni geldik. Yapabileceğimiz maksimum futbolcularımıza taktiksel, zihinsel ve psikolojik desteği vermeye çalışırız. Eğer reaksiyon görürlerse bu takım toparlar. Zaten sakatlıkla sıkıntılar var. Yeni yeni toparlanıp takıma katılan oyuncularımız var. Onların performası zihinsel ve psikolojik durumlarını bu mili takım arasında düzeltmeye çalışacağız. Umarım 15 gün sonraki maçta bir çıkış olur bizim için. İstenilen seviyede maçları oynayıp devreyi bitirmiş oluruz" diye konuştu.