BAKAN ŞAHİN: İDDİA ASILSIZ VE ÇİRKEN
Gaziantep'te bir yerel gazetenin gündeme getirdiği ve Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk'ün dillendirdiği habere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den yanıt geldi. Soyunma odasına girmediğini ve futbolculara prim sözü vermediğini belirten Bakan Şahin'in yazılı açıklaması şöyle:
"23.11.2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Sporun, Elazığsporla yaptığı maçı izlemek için Kamil Ocak Stadyumu'na gitmiştir. Sayın Bakan maç arasında bekleme salonuna geçmiştir. Ne iddia edildiği gibi soyunma odasına girmiş nede futbolcular ile bir araya gelerek 500 bin liralık pirim sözü vermiştir. Bu iddia çirkin, asılsız ve gerçek dışı olduğu kadar aynı zamanda da ahlak sınırlarını aşmıştır.
Sayın Bakan o gün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Kilis ilinde ki bazı açılış ve inceleme programlarına katılmak için bölgede bulunmuştur. Bir siyasetçinin seçildiği ile ve bölgeye gitmesi kadar doğal bir durum yoktur. Bu eleştiri Sayın Bakanın çalışma temposuna yetişemeyen bir zihniyetin ürünüdür. Seçim sürecine giren ülkemizde halkımız bunda önce olduğu gibi bundan sonra da 'çamur at izi kalsın' anlayışına asla prim vermedi, vermeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." UD(UD/FG)