Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Fenerbahçe'nin müzmin yedeği Samuel Holmen önemli açıklamalar yaptı.

Sarı-Lacivertli takıma transfer olduğunda bir süre lisans sorununun çözülmesini bekleyen, lig başladığında ise yabancı kontenjanının kurbanı olan Holmen,

4 senedir Türkiye'de futbol oynuyor. İBB'deki çıkışı ile kendisini Fenerbahçe'de bulan Holmen, takımların güçlendiğini gözlemlediğini dile getirirken, "Takımlar daha da güçlendi, ligin kalitesi daha da arttı. En kötü şey politikanın çok fazla Tük futbolunun içine girmesi. Bu gerçekten olumsuz bir şey. Güzel tarafı lig gittikçe iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de çok yetenekli oyuncuların olduğunu ancak bu oyuncuların nasıl kullanılacağının bilinmediğine işaret eden Samuel Holmen "Altyapı çok zayıf. Altyapıya daha fazla önem verilmesi, eğitim verilmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye liginin en kaliteli takımı olduklarını, en iyi futbolculara sahip olduklarını da söyleyen Holmen, bu futbolcu grubunun birlikte çalışan en iyi grup olduğunu ve arkadaşlık bağının güçlü olduğuna da dikkat çekti ve "İlk günden itibaren takımdaki iletişim ve arkadaşlık üst düzeydeydi. Her zaman birbirimiz için savaştık ve yardımlaştık. Bunun sayesinde ligi en üst düzeyde bitirdik ve şampiyon olduk" şeklinde konuştu.

MAÇ EKSİĞİ ÖNEMLİ ETKEN

Antrenmanlarda çok iyi çalışmasına rağmen maç eksikliğini hissettiğini söyleyen orta saha oyuncusu; "Bir oyuncu maç oynamadığı zaman gerçek performansını yüzde yüzünü veremiyor. Konsantre eksikliği oluyor, maç içinde biraz daha fazla düşünüyorsunuz saha içinde ne tarafa koşmalıyım, ne yapmalıyım diye. Bunu yenmek için daha fazla maç oynamanız gerekiyor. Bir futbolcu daha fazla maça çıktığı zaman kendi kalitesinin üzerine ekstra koyabiliyor. Ben her zaman hazır olmaya çalıştım, ama belki biraz daha fazla şans bulsaydım kendimi daha fazla gösterebilirdim" diyerek dezavantajından bahsetti.

UNUTAMADIĞIM MAÇ...

Lisans problemi çözüldükten sonra Saracoğlu'na çıktığı ilk maç olan Sivasspor karşılaşmasını ömür boyu unutamayacağını belirten Holmen, "Gerçekten iyi oynadım. 5-2'lik bir skor ile yenmiştik. Çok iyi oynamıştım, taraftarlarla buluştuğum ilk maçta kendimi gösterebildim aslında iyi oyunumla. Ama sonraki fırsatları belki de iyi değerlendiremedim. Çok iyi takımız olduğu için ilk 11'e girmek gerçekten zordu" diye konuştu.

EN ZORLANDIĞIM DEFANS OYUNCUSU EGEMEN, EN İYİ FORVETLER BİZDE

En zorlandığı defans oyuncusunun Egemen Korkmaz olduğunu ifade eden Holmen, "Eğer topu aldığınızda sırtınız ona doğru dönükse gerçekten acı veriyor. Forvetler için zor olduğuna inanıyorum. Gerçekten çok agresif ve inanılmaz bir gücü var. Defansif anlamda bana göre en iyisi Egemen" dedi.

Holmen, "takımdaki 4 forvet arasında hangisine karşı oynamak istemezdin ?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"4'ünün arasından seçim yapmak zor. Hepsinin kendine ait özellikleri var. Kuyt çok çalışkan 90 dakika boyunca her topa koşuyor. Takım için bütün her şeyini vermeye çalışıyor, stil olarak kendime benzetiyorum. Sürekli topun arkasından koşuyoruz her yere yetişmeye çalışıyoruz. Webo özellikle ceza sahası içerisinde hedef oyuncu. Kafasını çok iyi kullanıyor, özellikle ceza sahasında çok etkili. Emenike ligin en süratli oyuncusu. Belki bazı maçlarda 90 dakika görmeyebilirsiniz ama patlama gücü var ki 1 kere patlar size maçı getirir. Moussa Sow atletik driplingi çok iyi yapan gol pozisyonlarına çok iyi giren bir oyuncu. Ama bana kalırsa Sow tercihim olurdu"

UD (UD)