PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor'un 27 yaşındaki  gözde oyuncusu Musa Sinan Yılmazer, "Çok ters bir takımız. Ligde bulunduğumuz yeri hak etmiyoruz" dedi.
Musa Sinan, takımının son durumunu ve kendi performansını 'ya (Doğan Haber Ajansı) değerlendirdi. Fatih Terim'in PTT 1'nci lig karmasına da çağırdığı ve burada da oynadığı futbolla göz dolduran Musa Sinan, ikinci yarının ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında rakip fileleri 2 kez havalandırarak ligdeki gol sayısını 6'ya çıkarttığını belirtti. Sezona zorluklarla başladıklarını ifade eden Musa Sinan, şöyledevam etti:
"Ben takıma ilk haftadan sonra katıldım. Geçen sezon ilk yarıyı beraberlikle geçirdik. Bu sezon ise daha kaliteli bir kadromuz var. Kadro iyi olunca hedef de Süper Lig oluyor. Bizim kadromuz gerçekten çok kaliteli oyunculardan kurulu. Bence şuanda bulunduğumuz yeri hak etmiyoruz. 5 puan daha fazla almalı ve daha yukarılarda olmalıydık. Mesela 3-0’dan yenildiğimiz Mersin İdmanyurdu ve 1-1 berabere kaldığımız Kahramanmaraş maçlarında 5 puan kaybettik."
Bu sezonun her açıdan geçen yıla göre çok farklı olduğunu vurgulayan Musa Sinan, şöyle devam etti:
"Bu hem maddi hem de manevi açıdan böyle. Şu anda her şey güzel gidiyor. İnşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşırız. Bu ligde olmayacak şey yok. Lideri deplasmanda yendik. Bizim yenemeyeceğimiz takım yok. Biz çok ters bir takımız. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir kadromuz var. İlk 2 olmasa bile play offtan Süper Lig’e yükselmek ve taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Bu yıl takımla birlikte kamp geçirdim. Geçen yıl bunu yapamamıştım. Kondisyon açısından hiçbir sorunum yok. Benim uzun yıllardır sıkıntı yaşadığım tek şey gol atamamaktı. Bu sezon golü daha çok arıyorum, deniyorum. İnşallah daha çok gol atarım ama önemli olan benim gol atmamdan ziyade takımımızın kazanmasıdır. Ben de atacağım gollerle takımıma katkı sağlamaya çalışıyorum."
Bu hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Tavşanlı Linyitspor maçı için de konuşan Musa Sinan, bu konuda şöyle dedi:
"Tavşanlı Linyitspor maçı, Samsun şehri açısından kötü bir anının yıldönümü öncesine denk geliyor. Takımın olarak tek amacımız futbol Şehitlerimizin anılacağı 20 Ocak tarihinden 1 gün önce oynayacağımız maçı kazanmak. İnşallah sahadan 3 puanla ayrılacağız ve galibiyeti de futbol şehitlerimize, onların ailelerine, kazada ağır yara alan başkanımıza, bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan edeceğiz."
Teknik direktörlyeri Hüseyin Kalpar'ın her zaman hırslı ve agresif bir yapısı olduğunu, maçlarda saha kenarından oyuna ve oyuncuya çok müdahale ettiğini hatırlatırken şunları söyledi:
"Onun hırsı ve isteği, biz futbolculara da yansıyor. Dikkat edilirse biz maçlarımızı mücadele ederek kazanıyoruz. Her alanda pres yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde de bizi çok iyi motive etti. Soyunma odasında bize, (Son maçımızı ligin en altındaki takımla oynadık ve berabere kaldık. Bugün ise liderle oynuyoruz. Çıkın, sahada kendiniz gibi olun ve kazanın) dedi. Biz de o havayla sahaya çıktık ve rakibimize çok önemli bir pozisyon vermeden galip geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının 87’nci dakikasındaki penaltı sonrasında biraz korktum. Çünkü aklıma 3-0’dan kaybettiğimiz Mersin İdmanyurdu maçı geldi. Acaba yine böyle bir sıkıntı yaşar mıyız diye düşündüm. Neyse ki Soner penaltıyı kurtardı ve bize derin bir nefes aldırdı. Çünkü o penaltı gol olsa rakibimiz morallenecek, üzerimize daha iştahlı gelecekti. Ama korktuğumuz olmadı."
Takımdaki yabancı oyuncuların kişilik ve karakterlerinin çok iyi olduğunu dile getiren Musa Sinan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bazen yabancı oyuncularda sorun yaşanır ama bizim takımımızdaki yabancılarda bunlar yok. Adiloviç ve Umar attıkları gollerle takıma önemli katkı sağlıyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı, Umar’ın bu sezonki en iyi futboluydu. Attığı gol de inanılmazdı. Sıfırdan o golü atmak büyük başarıydı."
İç sahada inanılmaz bir performans ortaya koyduklarının altını çizen Musa Sinan, "Bizim stadımızın atmosferi çok iyi. Bunu rakip takım oyuncularından bile duyuyorum. Taraftarlarımız gerçekten inanılmaz. Onlar arkamızdayken bizim saha içerisinde gücümüz bitse bile sanki yedek bir güç ortaya çıkıyor. O gazla da saldırmaya başlayıp maçları çevirebiliyoruz" diye konuştu.
PTT 1. Lig'deki oyuncuların katıldığı Milli Takım kampında da yer alan Musa Sinan, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bu kamp benim için çok verimli geçti. Başımızda 6-7 tane antrenör vardı. Ben kampta forvet oynadım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama çok değişik bir atmosferdi. Fatih Terim ve Hamza Hamzaoğlu da geldi. Bu kamptan çok sayıda kişi alınacağını düşünmüyorum. Belki 1 kişi alınır, belki de alınmaz. Ama inşallah hayırlısı olur. Şu anda liderle aramızda 8 puan var. Bence 8 puan hiçbir şey değil. Önümüzde Tavşanlı Linyitspor maçı var. O maçın ardından Fethiyespor deplasmanına gideceğiz. Üzerimizdeki takımlar birbirleri ile oynayacak. Bu durumu çok iyi değerlendirmeliyiz."