Tutu, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, teknik direktör konusunu çözdüklerini kaydetti.
Teknik direktör arayışlarını sessiz sedasız yürüttüklerini belirten Tutu, "Teknik direktör Osman Özköylü'ye teklifimizi sunduk. Sağ olsun o da Samsun'a gelmeyi kabul etti. Osman hoca ile para konusunda hiç görüşme yapmadık, çünkü amacı Samsunspor'a hizmet etmek. Kesinlikle para ön planda tutulmadı. Osman hocanın amacı, el ele verip Samsunspor'u yeniden başarıya taşımaktır." dedi.
Teknik direktör Osman Özköylü'nün yarın Samsun'a gelip resmi sözleşme imzalayacağını anlatan başkan Tutu, "Hedefimiz Osman Özköylü ile uzun vadeli bir sözleşme imzalamak. Biz teknik direktörlerin arkasında duran bir yönetim kuruluyuz. Futbolda başarısızlıklar olunca teknik direktörlerimiz kendileri istifa etti. Osman hocamızla geleceğe yönelik güzel bir proje hazırlıyoruz. Bu nedenle uzun vadeli bir sözleşme yapmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.
Tutu, teknik direktör Engin Korukır'ın istifası sonrasında takımı başına geçen antrenör Kenan Yelek'e de teşekkür ederek, Osman Özköylü'nün kendi ekibiyle çalışacağını sözlerine ekledi.
Öte yandan, Samsunspor, 16 Ekim Pazar günü deplasmanda oynayacağı Büyükşehir Gaziaptenspor maçının hazırlıklarını son kez antrenör Kenan Yelek yönetiminde yaptı. Kırmızı-beyazlı futbolcular taktik çalışması gerçekleştirdi.