PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar, hiçbir takımın yenilmez olmadığını söyledi, "Mersin deplasmanına kazanmak için gideceğiz. Bunu başaracak güce de sahibiz" dedi.
Sahasında Adanaspor'u 3-1 mağlup eden Samsunspor, hafta sonunda Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı zorlu maçın hazırlıkları yaptığı tek idmanla sürdürdü. Sakatlığı bulunan Ekigho Ehiosun çalışmaya katılmazken, 2 gol atarak Adanaspor karşılaşmasının yıldızı olan Eldin Adiloviç ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. 
İdman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hüseyin Kalpar, özellikle iç sahadaki maçları kazanmanın ayrı bir güzelliği olduğunu ifade etti. İç sahada alınan galibiyetlerin hem taraftarları, hem de takımı çok mutlu ettiğini söyleyen Hüseyin Kalpar, şöyle devam etti:
"Konum itibari ile öyle bir yere gelmiştik ki, kazanırsak üstleri zorlayacak duruma gelecektik, kaybedersek de ortalarda ve altlarda mücadele eden bir görüntü içerisinde olacaktık. Ama oyuncularım kazanmanın gereklerini özellikle ikinci yarı sahaya yansıttılar ve çok önemli 3 puan almış olduk. Bu maç artık geride kaldı. Hafta sonu bize eş değer ve bizden 1 puan öndeki Mersin İdmanyurdu ile oynayacağız. İçeride ve dışarıda kazanmak, seri yakalamak çok önemli. Hiçbir takım yenilmez değil. Her takım her takımı yenebilir."
Zayıf ya da kuvvetli takım olmadığını ifade eden Hüseyin Kalpar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"O gün sahada çok daha iyi mücadele eden takımlar, çok daha fazla isteyip bunu maça yansıtan takımlar kazanıyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Deplasmandaki Mersin İdmanyurdu maçı bizim için çok büyük önem taşıyor. Alınacak 3 puan bizi bir adım daha yukarıya taşıyacak. Bunun bilinci içerisindeyiz. Samsunspor’da şampiyon olduğumuz dönemde de söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyoruz. Özellikle ligin ikinci yarısında bu köprünün altından çok sular geçer. Biz doğruları ve iyisini yaparak, mücadele gücümüzü biraz daha arttırmaya çalışacağız. Bunları gerçekleştirirsek seri galibiyetler alırız."
Adanaspor maçında 2 gol atan Adiloviç için de değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Kalpar, bu konuda şöyle dedi:
"Adiloviç’in 2 gol atması mutluluk verici. Ayrıca haftanın golünü atan oyuncunun bizim takımda olması da ayrı bir sevinç kaynağı. Forvetler gol atmalı. Atmadığı zaman sıkıntı var demektir. Bu zamana kadar forvetlerimiz çok fazla gol atmadı. İnşallah bundan sonra devamı da gelir. Adiloviç çok iyi, kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Attığı gol sayıları ortada. Dolayısı ile biz Adiloviç’ten memnunuz. Ayrıca Adiloviç’in profesyonelliğinin de üst düzeyde olduğunu söylemek istiyoruz. Adiloviç’le beraber şu ana kadar Samsunspor’a yakışır, çok kişilikli oyuncularla çalışıyorum. Bunu benim şansım olarak değerlendiriyorum. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum."
Bu arada kırmızı beyazlılar, Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı kritik karşılaşma için yarın Mersin'e gidecek.