SAMSUNSPOR teknik direktörü Hüseyin Kalpar, gol yollarında önemli sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Bu sorunu ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ama her şeye rağmen futbolcularının mücadeleci yapılarından son derece memnunum" dedi.
PTT 1'ignci Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ligin ilk yarısında kalan 6 maçtan maksimum puanı almaya çalışacaklarını belirten Hüseyin Kalpar, "Bizim şu ana kadar tespit ettiğimiz, gözle görülen ve kabul edilmesi gereken bir gerçek var. Geride kalan haftalarda 17 gol atmışız, ama bana göre daha fazla gol atmamız gerekiyordu. Maç kazanamamamızdaki en büyük sıkıntı, yakaladığımız net pozisyonları değerlendiremememiz" dedi.
Pozisyona girme konusunda sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Örneğin; Ankaraspor maçında kaleci ile karşı karşıya kaldığımız 3 pozisyon var. Bucaspor maçında kaçması mümkün olmayan pozisyonları gole çeviremedik. Şanlıurfaspor maçında da direkten dönen 1 topumuz var. Yani bu pozisyonlarda gerekeni yapabilseydik ve 4 ya da 6 puan daha toplayabilseydik mevcut yerimizin çok üzerinde olurduk" diye konuştu.
Takımının yapmış olduğu mücadeleden memnun ve mutlu olduğunu ifade eden teknik direktör Hüseyin Kalpar, şöyle konuştu:
"Attığımız 17 golün dakikalarına baktığımızda 10 tanesinin 75 ile 90'ıncı dakikalar arasında olduğunu görüyoruz. Bu da maçı bitiş düdüğüne kadar bırakmadığımızı, 90 dakika mücadele ettiğimizi gösteriyor. Atılan gollerin dağılımına baktığımızda ise defans ve orta saha oyuncularımızın forvetlerimizden daha fazla gol ürettiğini görüyoruz. Forvet oyuncularımızın performanslarını daha üst seviyeye çekebilmek için elimizden geleni yapacağız."