SAMSUNSPOR'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği kaza sonucu hayatlarını kaybeden futbol şehitleri için bugün anma töreni düzenlendi.
TAKIM OTOBÜSÜ KAMYONLA ÇARPIŞTI
20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan 55 DU 637 plakalı otobüs, Havza İlçesi'nde 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Kazada teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kulüp başkanı olan Emin Kar'ın da içinde bulunduğu futbolculardan Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan kazada yaralanmıştı.
MEZARLARI BAŞINA DUA ETTİLER
Futbol şehitleri için ilk tören, teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki mezarı başında düzenlendi. Okunan duaların ardından mezarına çiçek bırakıldı. Samsunspor'un 1989 yılındaki başkanı Hakkı Tomaç, şunları söyledi:
"Tam çeyrek asır önce kaybettiğimiz değerli kardeşlerimizin ruhları şad olsun, huzur bulsunlar. 20 Ocak 1989 Samsun'un ve Samsunspor'un spor tarihinde unutulmayacak kapkara bir gündür. Aradan geçen 25 yıllık süreye rağmen onların aziz hatıralarını bugün en güzel, en taze şekilde içimizde hissediyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bütün Samsun'un duaları onların üzerine. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bir daha ne Samsunspor'a ne de başka bir kulübümüze böyle bir acı yaşatmasın. O günlerin acısını bütün Samsun olarak çektik."
Kazadan sonra yaşamı tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalan Kulüp Başkanı Kar ise, "Bugün yine 25'nci yılını andığımız, özlediğimiz arkadaşlarımızın yanına geldik. Onlara tekrar tekrar dualarımızı gönderiyoruz. 25 yıl oldu. Ben onların içinden birisi olarak o acıyı onlarla beraber, eşleri, çocukları ile beraber her gün anımsıyorum. Yaşadığım her gün de aynı düşünceler içerisinde olacağım. Onlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Ayrıca Mete Adanır Kıbrıs'ta, Muzaffer Badalıoğlu'da Zonguldak'ta mezarı başında anılıyor. Onlara da buradan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Asri Mezarlık'taki törenin ardından Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şoför Asım Özkan'ın kabri ziyaret edildi. Anmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsunspor yönetim kurulu üyeleri, futbolcular Ahmet Burak Solakel, Erdem Şen, Murat Akyüz, eski başkanlar, yöneticiler, eski futbolcular, kulüp personeli ve çok sayıda taraftar katıldı.