SAMSUNSPOR Başkanı Emin Kar, Fethiyespor maçının hakemi Süleyman Abay'a büyük tepki gösterdi, "Son dakikadaki pozisyon, bariz goldü. Süleyman Abay, maçlarımızı yönetmesin" dedi.
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor'un Başkanı Kar, uzatma bölümlerindeki golün iptaline anlam veremediklerini belirtti. Düzenlediği basın toplantısında Fethiyespor maçını zor şartlar altında oynadıklarını ifade eden Başkan Emin Kar, şöyle devam etti:
"Oyuncularım iyi mücadele etti. Ama ne yazık ki son dakikalarda bana göre yüzde 100 golü, Süleyman Abay iptal etti. Beni en çok şaşırtan hem yan hakemin, hem de kendisinin önce golü vermesi, ondan sonra da iptal etmesi. Sezon başından bu yana hakemler hakkında tek bir kelime konuşmadım. Ama bu puansal anlamda öyle bir maçtı ki bizim açımızdan, rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada kazansak ve 37 puan yapsak inanılmaz olacaktı. Bana göre yaptık ama yapılmadık. Yukarı ile olan puan makası kapanıyordu ama ne yazık ki bu olmadı. Süleyman Abay bizim çok maçımızı yönetmiş. Onların sadece 1 tanesinde galip gelmişiz. Galip gelmenin yanı sıra buna benzer bir çok hatayla karşılaşmışız."
Futbsol Federazponu'na itiraz edeceklerini açıklayan Başkan Emin Kar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir şey çıkar mı derseniz çıkmaz. Bizim rakiplerimiz olan takımlara yapılan hatalarda televizyonlarda daha fazla yer veriliyor, inanılmaz suçlamalarda bulunuluyor. Biz bugüne kadar böyle bir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Ama şunun altını da çizmek istiyorum. İnşallah Süleyman Abay bir daha bizim maçımıza gelmez. İyi niyetinden şüphe etmemek lazım ama olmuyor. Bu kadar bariz hatalar olmaz."
Bu hafta oynayacakları Tekden Denizlispor maçının büyük önem kazandığını vurgulayan Başkan Kar, "Rakiplerimiz birbiriyle oynayacak. Hedefimizden sapma yok. Bizi sevindiren tek şey, ağır zemine rağmen sarı kart sınırında olan 4 oyuncumuzun cezalı duruma düşmemesiydi" diye konuştu. Başkan Emin Kar, şöyle devam etti:
"Tavşanlı Linyitspor maçında seyircimizin inanılmaz desteği vardı. 20 Ocak için Sasunpor şehitlerine saygı için yapılan koreografi için herkese tekrar teşekkür ediyorum. İyi bir takım olduk. Yaptığımız 2 transferin takıma önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şunu da söylemeliyim ki 1 transfer daha zor görülüyor. Ama önümüzde 1 hafta daha var. Maddi anlamda sıkıntılarımız var. 2001 yılından bugüne gelen ve son noktaya ulaşan Piri ve Ben Ofusu'ya olan borcu önümüzdeki 15 günde ödeyemezsek FIFA 6 puanımızı silecek. Bu durumdan kurtulacağız. Bana göre takımda ligi götürecek kalitede oyuncular var."
Önlerinde iç sahada oynanacak 8 maç olduğunu hatırlatan Başkan Emin Kar, sözlerini şöyle noktaladı:
"Ben iç sahada bu takımın maç kaybedeceğine inanmıyorum. İçeride kazanacağımız 24 puan ve dışarıdan getireceğimiz puanlarla beraber en kötü play off oynayacağız. Bunun için de birlik olmalıyız. Samsunspor seyircisi ile birlikte içeride inanılmaz oynuyor. Kötü oldukları zaman seyircinin vermiş olduğu muhteşem destekle birlikte maç çevirebiliyoruz. Bizim taraftarımızı tüm Türkiye biliyor. İnşallah aynı desteği Tekden Denizlispor maçında da görürüz ve rakibimizi yenerek üst sıralara doğru çıkarız."