PTT 1'inci Ligi takımı Samsunspor'un Futbol Şubesi Sorumlusu Nihat Soğuk, "Fethiyespor maçının son dakikasında hakem golümüzü iptal edince 2 puanımız çalındı" iddiasında bulundu.
Maçın 90+2'nci dakikasında Fethiyespor kalecisi Sammy'nın degajının Samsunsporlu Tuna'nın ayağına çarpıp ağlarla buluşmasına hakem Süleyman Abay'ın önce gol kararı verdiğini, sonra da iptal edilmesini anlayamadıklarını belirten Nihat Soğuk, "Kaleciye en ufak bir şarj ya da kalecinin topu oyuna sokmasına en ufak bir engel söz konusu değildi. Çünkü kaleci degaj yapmışdı. Tuna'da topa ayağını usattı. Golün nizami olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Hem orta, hem de yardımcı hakemin golün nizami oluşu nedeniyle ilk başta orta sahaya doğru koştuğunu ifade eden Nihat Soğuk, şöyle devam etti:
"Ancak biz golün sevincini yaşarken ne olduğunu anlayamadığımız bir şekilde verdiği golü iptal eden bir hakemle karşı karşıya kaldık. Geçmiş dönem istatistiklerine baktığımızda da bu hakemin yönettiği maçlarda Samsunspor hep mağdur olmuş. Bunlara bir yenisini de Fethiye’de ekledi."
Bu konuyu yönetim kurulu toplantısına da taşıyacaklarını dile getiren Nihat Soğuk, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Sanırım Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na gerekli başvuruları yaparak Süleyman Abay’ın maçlarımıza verilmemesini isteyeceğiz. Ligdeki diğer maçlara bakıldığında kaybettiğimiz 2 puan çok önemli. Rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftayı galibiyetle kapatmak, bizi tamamen zirve potasına sokacaktı. Ne yazık ki iptal edilen golümüz nedeniyle bu şansı değerlendiremedik."