Beşiktaş'ın Senegalli forveti Demba Ba ile Başkan Fikret Orman, dün sabah 06.25'te Beşiktaş'taki Yahya Efendi Dergahı'nda bir araya geldi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve dostlarının, cuma sabahları namaz ve ardından kahvaltı için buluştukları Yahya Efendi Dergahı'ndaki son misafirleri siyah-beyazlıların yıldız futbolcu Demba Ba oldu..

"SENİNLE BİR CUMA SABAHI NAMAZ KILALIM"

Türkiye'ye geldiği ilk günlerde, "Müslümanlar namaz kılmak için neden camileri kullanmıyor?" diye şaşkınlığını ifade eden Demba Ba, bir deplasman sonrasında Başkan Fikret Orman'ın, "Seninle bir cuma sabahı birlikte namaz kılalım, dua edelim ve ardından kahvaltı yapalım" teklifini kabul etti.. Tak ımın yoğun programının ardından buluşma dün sabah gerçekleşti.. Sabah 06.25'te Yahya Efendi Dergahı'na giren, Başkan Orman ile yan yana oturan ve dua eden Senegalli yıldız, ardından Beşiktaş'ın kurucularından Şeref Bey'in mezarını ziyaret etti. Demba Ba, bu ziyaretin ardından Arnavutköy'deki Sütiş'e giderek kahvaltı yaptı.. Her fırsatta Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu, hatta beklentilerinin çok üzerinde bir ortamla karşılaştığını belirten Demba Ba, sabah namazında ve sonrasındaki kahvaltıda, kendileriyle birlikte olan Fotomaç Gazetesi'nden Fatih Doğan'a tüm samimiyetiyle birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Her zaman Allah'a şükrediyorum. Bana verdiği nimetler için, sağlık için, bu güzel yaşam için; dua ediyorum. Her gün şükrediyorum. Bana göre şükrü yapılmamış hiçbir başarının anlamlı ya da devamlı olması mümkün değil. Beşiktaş'ın başarısı için de dua ediyorum. İnşallah hedeflerimize ulaşırız."

GOLLERİ TEK BAŞIMA ATMIYORUM

"Tottenham 'ı yenmek ve gruptan lider çıkmak önemli, saygı duyulacak bir başarı. Bu zaferi kazanan, bizi grup lideri yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Onlar bu başarının mimarları. Gol krallığı gibi hedefim yok. Ayrıca golleri tek başıma atmıyorum. Arkadaşlarımla atıyorum. Onlar pas vermese, defans yapmasa, orta yapmasa bu golleri atamam. İçimde bir his var. Atacağım gollerle üst rakamlara çıkacağımı düşünüyorum. Yüksek bir oranla başladım. Bunu devam ettirmek de en büyük hedefim." "Ayak parm ağımdaki kırığın iyileşmesini bekliyorum. En kısa zamanda sahada olmak istiyorum. Doktorların tavsiyesini harfiyen dinliyorum. Ne zaman uygun görürlerse o zaman sahaya çıkacağım. Gaziantep maçında yokum, diğer maçları bilmiyorum. Mustafa'nın sakatlığına çok üzüldüm. O çok özel ve hırslı oyuncu. Takıma her şeyimi vereyim diye uğraşıyor. Onun da iyileşmesi ve sahalara dönmesi için duam ettim."



TARAFTARLARIMIZA HAYRANIM

"Beşiktaş taraftarına hayranım. Müthiş bir taraftar. Bizi her yerde destekliyorlar. Konya'da da desteklediler. Başka şehirlerde, havalimanlarında destekliyor- lar. Onların sevgisine layık olmamız ve onlar için oynamamız lazım. Onları çok seviyorum. Gol attıktan sonra, 'Ya Allah, bismillah, Allahu Ekber' tezahüratını da beğeni ile dinliyorum. Teşekkür ediyorum." "Bilic çok iyi bir teknik direktör. Çok iyi anlaşıyoruz. Takımla iyi iletişimi var. Ve onunla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Çok yoğun bir tempo var, yoruluyoruz. İstanbul'un trafiği, yemeklere beğeniyorum. Rakiplere saygı duyuyorum. Bir maç diğerini tutmuyor. Çok gelgitleri olan bir lig, İyi olan şampiyonluğu alacak. Bizim her maç iyi olmamız gerekiyor." "Filistin'de, Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Bu sadece Müslümanların sorunu değil. Bütün vicdan sahibi insanların duyarlılık göstermesi gereken, çözüm bulması gereken bir sorun. Önce ben insan olarak sonra Müslüman olarak; Filistin'deki, Gazze'deki yaşananlara üzülüyorum. Sade ce orası değil, bütün mazlumlar için üzülüyorum. Afrika'daki insanlar için de üzülüyorum. Hepimizin bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Sadece Müslümanların değil, tüm mazlumların sesine kulak vermemiz gerekiyor. Ancak o zaman onlara yardım edersek, hayata paylaşabilirsek, daha yaşanabilir bir dünya üretebiliriz."

TÜM SIKINTILAR GEÇMİŞTE KALDI

Yaklaşık 2.5 senedir aksatmadan devam ettirdiği Cuma sabahı dualarına dün de Demba Ba'yı davet eden Başkan Fikret Orman, hayatının her döneminde duaların gücüne inandığını ifade etti. Kendisi için, ailesi için, Beşiktaş için çok kritik dönemlerde, büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve ettikleri dualarla bunların hepsinin kendi lehine döndüğünü ifade eden Başkan Orman, "Ben bunu iki şeye bağlıyorum. Biri temiz kalpli olmamıza, diğeri de Yahya Efendi'nin makamında ettiğimiz sabah dualarına" yorumunu yaptı. Başka n Orman, kendilerine eşlik eden Demba Ba'yı da yere-göğe sığdıramadı. Kendisini için bütün oyuncularının özel ve hepsinin yerinin ayrı olduğunu belirten Fikret Orman, Senegalli forveti ayrı bir yere koydu: "Benim tanıdığım yabancılar içerisinde Demba Ba gibisi yok. Allah nazardan saklasın. Taraftar onu seviyor, biz seviyoruz; o da bizleri seviyor. İstanbul'u yaşamak, tanımakla ilgili düşünceleri vardı. Ben de 2.5 yıldır devam ettirdiğimiz sabah programına davet ettim. Hem o hem de biz keyif aldık. Bir gidenlere bakıyorum Beşiktaş'tan, bir de Demba Ba'ya bakıyorum. Aradaki farkı inanın kelimelerle tarif etmemin imkanı yok."

BAŞKAN ORMAN'DAN İNCİLER

- Her şeyden önce insan sağlığı. Mustafa'nın durumu bizi çok etkiledi. Hem Mustafa, hem de Beşiktaş için dua ettim. Allah Beşiktaş'ı nazarlardan saklasın. Önceliğimiz bu. Önce sağlık, arkası gelir.
- Beşiktaş üç cephede de lider. İnşallah böyle devam ederiz. Allah bu günleri görmeyi bize nasip etti, şampiyonluk görmeyi de nasip etsin. Lig uzun bir maraton. Daha yolun ortasına bile gelmedik.
-UEFA'da hedeflerimiz büyük. Hedefimizde bir UEFA şampiyonluğu var. Ama bu yıl olur, başka yıl olur. Onu bilemem. Ancak zaman içinde geliştikçe bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Allah, inşallah bize o günleri nasip eder.
- Bizi mutlu eden, Demba Ba dahil 8 futbolcumuz yokken, Tottenham'ı yenmemiz! Artık Demba Ba yoksa Cenk var. Motta yoksa, İsmail var. Atiba-Veli yoksa Necip-Kerim var, Serdar var, Cenk Gönen var. Bunu söyleyebilmekten dolayı çok müsterihim.
- Yönetimden teknik kadrosuna, futbolcularından çalışanlara karşı herkes özveriyle çalışıyor. Ahmet Çebi, Mete Vardar, Slaven Bilic'in ve takım kaptanlarının payı büyük. Çok karakterli bir takımız, bunun da sonuçlarını görüyoruz.

NEDEN YAHYA EFENDİ DERGAHI'NA GİTTİLER?

Beşiktaş tarihinde Yahya Efendi Dergahı'nın önemli bir yeri var. Beşiktaş'ın kuruluşundan itibaren Çırağan Sarayı ve Şeref Stadı'nın arkasında yer alan Yahya Efendi Dergahı, camianın uğrak yeri olmuştur. Asırlardır, "Yolculukta kazalardan, belalardan koruduğuna" inandıkları Yahya Efendi Dergahı, duaya gelen gemicilerin, yolcuların ziyaret ettiği bir türbe olmuştur. Süleyman Seba dönemini iyi bilenler Beşiktaş'ın sezon açılışı öncesi Yahya Efendi'yi ziyaret edip, Şeref Bey'in mezarında dua ettikten sonra stada sezon açılışa gittiğini iyi bilir. 2000'li yıllardan sonra unutulan bu gelenek, Fikret Orman'ın başkanlığa seçilmesiyle yeniden hayata geçti. Başkan Orman, şehir dışında olmadıkları her Cuma, arkadaşlarıyla birlikte sabah namazında Yahya Efendi Dergahı'nı mesken tuttu.