Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın oynanacak maçlarla başlayacak. Şampiyonlar Ligi'nde yarın Barcelona-Atletico Madrid ve Manchester United-Bayern Münih karşılaşmaları oynanacak. İki mücadele de TSİ 21.45'te başlayacak.

Barcelona ile Atletico Madrid, ligdeki kıyasıya şampiyonluk yarışının yanında bu kez Avrupa arenasında kozlarını paylaşacak. İspanya'da Nou Camp'ta oynanacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Katalan ekibi, "Devler Ligi"nde üst üste 7. kez yarı finale yükselebilmek için La Liga'da da kıyasıya bir şampiyonluk yarışı verdiği Arda Turanlı Atletico Madrid'i kupada saf dışı bırakmak zorunda olacak. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde namağlup durumdaki Atletico Madrid ise Barcelona'yı eleyerek 1996-1997'de yakaladığı çeyrek final başarısını bir adım öteye taşımaya çalışacak.

Sezon başındaki iki ayaklı İspanya Süper Kupası'nda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Barcelona 1-1 ve 0-0'lık skorlarla deplasman golü kuralı sayesinde Atletico Madrid'i geçerek Süper Kupa'yı kazanmıştı.

Barcelona'da, sakatlığı süren Carles Puyol ve Victor Valdes forma giyemeyecek. Sakat oyuncunun bulunmadığı Atletico Madrid'de orta sahanın başarılı ismi Raul Garcia, cezası nedeniyle bu karşılaşmada yer alamayacak.

SON ŞAMPİYON BAYERN MÜNİH MANCHESTER UNITED ÖNÜNDE

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Bayern Münih, çeyrek final ilk maçında zor günler geçiren Manchester United'a konuk olacak. Old Trafford'da oynanacak mücadelede, İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo düdük çalacak. Şampiyonlar Ligi ikinci turda bir başka İngiliz temsilcisi Arsenal'ı saf dışı bırakan Bayern Münih, David Moyes yönetiminde son yılların en kötü performansını sergileyen Manchester United önünde Old Trafford'da avantajlı bir skor peşinde. Premier Lig'de şampiyonluk yarışından haftalar önce kopan, Lig Kupası ile FA Cup'tan da elenen Manchester United ise son şampiyon Bayern Münih karşısında tur için İngiltere'de galibiyet almaya çalışacak.

Old Trafford'da iki takım arasında daha önce oynanan 4 maçta, taraflar birer galibiyet elde ederken, 2 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Son olarak iki ayaklı bir eşleşmede, 2009-2010'da yine Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaşan takımların mücadelesinde, gülen taraf Bayern Münih olmuştu. 1999 yılında Barcelona'da oynanan unutulmaz Şampiyonlar Ligi finalinde, Manchester United rakibi Bayern Münih'i Teddy Sheringham ve Ole Gunnar Solskjaer'in uzatma dakikalarında gelen golleriyle 2-1 mağlup edip efsanevi şekilde Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı.

Manchester United ile Bayern Münih arasındaki zorlu Şampiyonlar Ligi maçı öncesi, İngiliz ekibinde en büyük eksik Hollandalı golcü Robin van Persie. "Kırmızı Şeytanlar"ın Devler Ligi 2. turu rövanşında, Olympiakos'u sahasında 3-0 yendiği maçta hat-trick yapan van Persie, sakatlığı nedeniyle Alman ekibine karşı sahada olamayacak. Manchester United'da Fransız sol bek Patrice Evra da cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Alman temsilcisi Bayern Münih'te ise ligde son maçta sakatlanan İspanyol oyuncusu Thiago ile Brezilyalı savunmacı Dante de cezalı olduğu için Manchester United önünde forma giyemeyecek.

Şampiyonlar Ligi'nde diğer çeyrek final eşleşmelerinde ise 2 Nisan Çarşamba günü Paris Saint-Germain-Chelsea ve Real Madrid-Borussia Dortmund karşılaşmaları oynanacak.

ss (os)