İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () DÜNYA Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi Futbol Takımı, Seul ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ‘Eğitim ve Futbol Değişim Programı Projesi’ kapsamında dostluk maçı yapmak üzere Güney Kore'ye gitti.

Katar Havayolları’na ait bir uçakla Doha aktarmalı Seul’a giden Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi Futbol Takımı’na İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da eşlik etti. Yıldız, “2002 yılındaki Dünya Şampiyonası’nda A milli takımımızın başında bulunan Şenol Güneş hocamızda dostluk maçında bizimle olacak” dedi.

2002 GURURUNU YENİDEN YAŞATACAĞIZ

Seul yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız. 3-7 Mart tarihleri arasında Seul ve Daegu şehirlerinde düzenlenecek ‘Eğitim ve Futbol Değişim Programı Projesi’ iki ülke arasında dostlukları daha da güçlendireceğini belirterek şunları söyledi:

“Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi geçen sene Dünya Liseler arası Futbol Şampiyonu’nda şampiyon oldu ancak hak ettiği ilgiyi görmedi. Biz de şimdi Güney Korelilere böyle bir takımımızın var olduğunu göstereceğiz. A Milli Takımımızın 2002'deki Dünya Şampiyonası'nda karşılaşmış olduğumuz maçın anısını, aynı statlarda maç düzenlemiş olacağız. Böylelikle o gurur maçımızı anmış olacağız. Bu vesile ile yola çıkıyoruz. Kendileriyle bir protokol imzalayıp bundan sonraki eğitim ve işbirliği çalışmalarımız eğitim, spor, sanat, kültür ile karşılıklı okul ziyaretleri anlamında gerçekleştireceğiz.”

ÖZÜ: TAKIMIMIZ GEREKEN DESTEĞİ GÖRMEDİ

Fenerbahçe Alt yapı antrenörü ve Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi Beden Öğretmeni Semih Özü de şöyle konuştu:

"Bu oyuncuların hepsi Fenerbahçe U-17 ve U-19 takımlarında oynuyorlar. Ben de zaten U-19 takımı antrenörüyüm. 4 senedir lisede okutuyor, okuldan uzaklaşmamalarını sağlıyoruz. İdarecilerimiz ve ilçe milli eğitim müdürümüz o anlamda çok destek verdiler. Takımımız ülkemize bir dünya şampiyonluğu kazandırdı ancak gereken desteği görmedi. Bu proje iki ülkedeki genç sporcular açısından faydalı olacak.”

Takım kaptanı Çağrı Ağaç ise geçen sene liseler arasındaki dünya şampiyonu olduklarını ve ülkemizi orada sadece futbol olarak değil, davranışlarıyla da temsil edeceklerini  söyledi.

İY  (MK) (FOTOĞRAFLI)