Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Nürnberg'de yaşayan Türk ve Türk asıllı Dünya, Olimpiyat, Avrupa ve Almanya şampiyonu olan tekvandocuları ağırlayarak onlarla tanıştı ve moral yemeği verdi.

Aralarında Türk Milli takımından Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ve Alman Milli takımından Dünya Şampiyonu olan Tahir Güleç'in bulunduğu 10 kişilik ekibe Tekvando Özer Okulu'nun Müdürü Alfred Castono Mania eşlik ederken, Konsolos Ayşe Sezen ve konsolosluk Spor Sorumlusu Mehmet Uran da davette hazır bulundu.

UYUMA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORLAR

Başkonsolos Asip Kaya sporculara hitaben yaptığı konuşmada, onları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, şampiyon sporcularımızın uyuma büyük katkı sağladığını vurguladı. Kaya, yakında Tayvan'da yapılacak Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası ve Mayıs ayında Azerbaycan'da yapılacak Avrupa Tekvando Şampiyonası öncesi sporcularımıza moral vermek istediğini söyleyerek, bu başarılı sporcularımızın hepsinin Nürnberg'de yaşadığına dikkat çekti.

KİMLER KATILDI

Başkonsolos Asip Kaya'nın davetine katılan şampiyon tekvandocuların adları şöyle:

KSC Leopard Tekvando Okulundan: Servet Tazegül ( Olimpiyat şampiyonu), Melda Akçan ( Almanya şampiyonu), Haşim Çelik ( engelliler Dünya şampiyonu)

Özer Tekvando Okulu'ndan: Tahir Güleç ( Dünya şampiyonu), Kataharina Weiss (Dünya şampiyonu), Hasan Ahmed Koca ( Avrupa şampiyonu), Mehmet Akif Yorulmaz ( Avrupa şampiyonu), Sebil Sarıkaya (Avrupa şampiyonu), Ekateria Derev ( Almanya şampiyonu)

TANER TÜZÜN / NÜRNBERG -

tt(gh)