ŞAMPİYON OKÇULAR YURDA DÖNDÜ



İbrahim YILDIZ /İSTANBUL,()



Fransa’nın Nimes kentinde 25 Şubat-2Mart tarihleri arasında düzenlenen “Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası”nda Türk Okçuluk tarihinde bir ilki başararak Dünya Şampiyonu olan Makaralı Yay Genç Bayan Milli Takımı ile bronz madalya kazanan Olimpik Yay Genç Milli takımı sporcuları Türkiye’ye döndü.



Lufthansa Havayolları’na ait bir uçakla Münih’ten İstanbul’a gelen milli oyuncuları Atatürk Havalimanı’nda aileleri tarafından karşılandı. muhabirinin sorularını yanıtlayan milli okçu Yeşim Bostan, “Öncelikle istiklal marşını okutmak ve Türk bayrağını göndere çekmek bambaşka bir duygu. Bu gurur yaşadığımız ve yaşattığımız için çok mutluyuz. Bundan sonraki hedeflerimiz takımdan ziyade bireysellerde de dereceler almak” dedi. Olimpik Yay Genç Erkek Milli Takımı dünya üçüncüsü olan milli sporculardan Kerem Kırksever ise, “En son yapılan yarışmada takım olarak dünya üçüncüsü olduk. Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Yeni bir oluşuma girdik yeni bir sisteme girdik. Dünyadaki sıralamamızı her geçen yarışmalarda yukarıya doğru çekiyoruz. Daha çok madalya kazanmak için büyük çaba harcayacağız” diyerek duygularını dile getirdi.



DEVLERİ GERİDE BIRAKTILAR



Begüm Topkarcı, Yeşim Bostan ve Aleyna Akçınar'dan oluşan milli takım, Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda finalde ABD’yi 225-224 yenerek dünya şampiyonluğunu elde etti. Bu dalda bronz madalyayı, Rusya kazandı. Olimpik Yay Genç Erkek Milli Takımı ise Rusya ile yaptığı bronz madalya mücadelesini kazandı. Genç Milliler, Belarus ve Almanya'yı geride bıraktıktan sonra yarı finalde Ukrayna'ya 227-226 geçilmişti.

İY (FOTOĞRAFLI) 

 iy(gh)