Serhan TÜRK, İstanbul- Çekmeköy ormanları sağlıklı yaşam için pedal çevirenlere ev sahipliği yaptı.

Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kaçkar Bisiklet tarafından düzenlenen "2014 Çekmeköy Dağ Bisikleti Kış Antrenman Yarışları" serisinin birincisi Çekmeköy ormanlarında yapıldı. Yarışmanın başlangıç işaretini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz verdi.

150 yarışmacının katıldığı yarışlar 7 km'lik parkurda yapıldı. Engebeli arazinin zorlu kıldığı parkurda; bayanlar ve +40 kategorilerindeki yarışmacılar 4 tur, junior ve master'lar 5 tur, 23 yaş altı ve elite'ler 7 tur attılar. Birbirleriyle ve doğayla verdikleri mücadelelerin ardından dereceye giren yarışmacılar, madalya ile ödüllendirildiler. Birinci etabı başarıyla tamamlayan yarışmacılar, topladıkları puanlarla seri sonunda verilecek para ödülü için avantaj elde ettiler.

Ödül töreninin ardından düzenlenen makarna partisinde sporseverler yarışın yorgunluğunu attılar.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "sporu sevdirmek, sağlıklı yaşam için spor yapmaya teşvik etmek ve Çekmeköy'ün doğal güzelliklerinden tüm İstanbulluların yararlanmasını sağlamak için 5 yıldır bu organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz" dedi.

Yarış sonunda eliteler kategorisinde erkeklerde Abdulkadir Keçeci, kadınlarda Semra Yetiş birincilik kürsüsüne çıktı. ST(MA)