KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL /

Galatasaray'ın kampa götürülmeyen oyuncular arasında şüphesiz en fazla tartışılan oyuncusu Sabri Sarıoğlu oldu.

14 yıldır aralıksız olarak sarı kırmızılı formayı giyen Sabri'ye teknik direkör Prandelli prangayı vurup, kampa götürülmeyen isimler arasına atınca sarı kırmızılı camia karıştı. Özellikle sosyal medyada sarı kırmızılı taraftarlar ikiye bölünüp Sabri'yi tartıştı. Kimileri Sabri'nin kampa götürülmeme kararını doğru bulurken, çoğunluk ise Sabri'den yana tavır alıp çiçeği burnunda teknik direktör Prandelli'yi eleştirdi.

Sabri Sarıoğlu, Florya Metin Oktay Tesisleri'nden sızan haberler sonucu kampa götürülmeyeceği haberini alınca, oyuncular ile konuşmak isteyen Prandelli'nin çağrısına uymadı ve Metin Oktay Tesisleri'ne gitmedi. Sonrasında kulübün bu kararını açıklayan idare menajer Cenk Ergün'le görüşen Sabri, "Kampa neden götürülmediğimi bilmek istiyorum. Bunu bana daha yetkili biri açıklasın" diyerek yönetime göndermede bulundu.

Sabri'nin sarı kırmızılı kulüple bu sezon sadece opsiyon anlaşması bulunduğu öğrenildi. Ancak sözleşmeye göre iki taraf da opsiyonu şu ana kadar bozacak bir hamle yapmadı ve Sabri'nin sözleşmesi otomatikman 1 yıl daha uzadı. Galatasaray'dan yılda 1.2 milyon dolar kazanan Sabri Sarıoğlu'nun bu durum karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor. Kampa görülmeyeceğinden habersiz olduğu için şu ana kadar hiçbir kulüple transfer görüşme yapmayan Sabri'nin başkan Ünal Aysal ile görüşmek isteğinde olduğu bildirildi.