ROYAL Halı Gaziantep Koçu Juri Zdovc, kötü oynadıklarını, fakat maçı kazandıklarını belirtti. Triumph Lyubertsy Koçu Vasiliy Karasev, "Önemli 2 oyuncumuzun eksikliğini hissettik" dedi.
Royal Halı Gaziantep'in, Rus ekibi Triumph Lyubertsy'yi 64-59 yendiği Euro Challenge mücadelesinin ardından konuşan Juri Zdovc, son maçlarda kötü oynamalarına rağmen kazandıklarını fakat oyundan mutlu olmadığını söyledi. Zdovc, şunları söyledi: "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok zor bir oyundu. Oyunumuzla çok mutlu olduğumuz söylenemez. Bazı anlarda çok basit hatalar yaptık. Hatalar bizim komik gözükmemizi sağladı. Şöyle de bir gerçek var. Üst üste galibiyetlerden sonra takımın böyle gözükmesi de normal açıkçası. Son zamanlarda kötü onayıp kazanıyoruz. Tabiki bu da Banvit maçı için yeterli olmayacak. Oyuncularımızdan daha fazlasını almaya ihtiyacımız var. Bu şekilde oynarsak Banvit'e karşı 10 oyuncuya daha ihtiyacımız olur. Maçtan maça düşünüyoruz. Çok kolay veya çok zor olmayan bir takvimimiz var. Önemli olan oyuncuların ne istediğimize inanmış olmaları. Keyif almaya başladılar ve kolay olmadığını biliyorum. Yorulmadan fadakarlık yapmadan hiç bir işte başarılı olunmayacağına inanmaları gerekiyor."
Konuk takım koçu Karasev ise takımın en etkili 2 oyuncusu olan Courdon Higgins ve Kyle Landry'nin eksikliklerinin hissedildiğini söyleyerek, "Bugün her şeyden önce liderimiz olan 2 oyuncumuz oynamadı. Çok zor bir fikstürümüz olduğunu söyleyebilirim. Sakatlara izin verdik. Yolculuk yaptık gün boyu ve tek antrenmanla maça çıktık. Fakat şunu söyleyebilirim ki; maçın sonunu iyi oynayamadık. Çok genç oluncularla oynadık. Çok kolay top kayıpları yaptık. Corry ve Ladry oynadığı zaman farklı bir takım oluyoruz" diye konuştu.