Barcelona'da Rosell dönemi resmen sona erdi. Barcelona Başkanı Sandro Rosell, istifa ettiğini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Rosell toplantıda, dört yıl önce binlerce Barcelona taraftarının oyları ile işbaşına geldiklerini hatırlatarak, seçimlerin demokratik bir festival ortamında gerçekleştiğini ve oyların %61'ni alarak başkan seçildiğini söyledi.

Dört yıllık dönem içersinde Barcelona'nın aralarında Şampiyonlar Ligi ve dünya kulüpler kupası da olmak üzere çok sayıda kupayı kazanarak müzesine götürdüğünü vurgulayan Sandro Rosell, son dönemlerde hakkında yapılan haksız suçlamalar nedeni ile istifa etme kararı aldığını söyledi.

Rosell, Neymar transferinde her şeyi doğru yaptıklarını tekrarlayarak, bunun bazı kesimler tarafından hazmedilmediğine dikkat çekti.

"Benim dönemim sona erdi" sözleri ile konuşmasına devam eden Sandro Rosell, 2016 yılında yapılacak olan seçimlere kadar Barcelona başkanlığına yönetim kururu kararı ile yardımcısı Josep Maria Bartomeu'nun getirildiğini ifade etti. Basın toplantısı sonrası gazetecilerin soru sormasına fırsat vermeyen Rosell, sessizce toplantıdan ayrılarak ailesinin bulunduğu bölgeye gitti. MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD / MÇ(GH)