EURO 2016'da Portekiz, Galler'i 2-­0 yenerek yarı finale yükselmiş, Cristiano Ronaldo'nun golü gündeme oturmuştu... Yıldız futbolcunun kafayla attığı golde yaptığı müthiş sıçrayış özellikle sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

0.85 SANİYE ASILI KALDI!
Yapılan ölçümlere göre Ronaldo, Galler maçında tam 76 santim yükseğe çıktı. Ayrıca havada 0.85 saniye asılı kalmayı da başardı. Portekizli yıldız şu anda dünyanın en iyi sıçrayan ve havada en uzun kalan futbolcusu durumunda. Laboratuvar koşullarında 86 santime kadar yükselebilen Ronaldo'nun bunu nasıl başardığı da merak konusu...

VÜCUDUNUN AĞIRLIK MERKEZİNİ YUKARI TAŞIYOR
Alınan bilgilere göre Real Madrid'in yıldızının iki önemli özelliği var. İlki, Ronaldo sıçradıktan sonra dizlerini kırarak baldırlarını kalçasına yaklaştırıyor. Bu hareketin sonucunda normalde bel hizasında olan vücudun ağırlık merkezini daha yukarıya taşıyor.

Sıçrama anında pek çok kas çalışıyor ama en etkili olan üst bacak kası olan quadriceps.Ronaldo'nun bu kası normal insanlardan çok daha güçlü.

NEREDEYSE 3 METREYE ZIPLADI
Kafa golleri konusunda fazla zorlanmayan CR7'nin, Galler maçında yerden tam 2.88 metre yükselmesi, sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğraflar arasına girdi.Ronaldo'nun aynca Manchester United maçında 2.93'lük rekor zıplayışı da hatırlatıldı