Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Maria Sharapova , 22 yaşındaki Arjantin'li Paula Ormaechea 'yı 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

Üçüncü tur karşılaşmasına hızlı başlayan Sharapova, 1992 doğumlu Arjantin'li rakibi Paula Ormaechea karşısında maç boyunca etkili vuruşlarını devam ettirerek ilk seti 6-0 kazandı.

Maç boyunca rakibinin bütün servis oyunlarını kazanan Sharapova , ikinci seti da aynı sonuçla 6-0 ve oyunu 2-0 kazanarak tamamladı. Oyunda varlık gösteremeyen Paula Ormaechea, oyun boyunca sadece bir kez winner yapmasına karşın , Sharapova 23 winner yaparak maçı 50 dakikada kazandı ve dördüncü tura imzasını attı.

Sharapova böylece , turnuva favorilerinden 9 numaralı seri başı Dominika Cibulkovayı'yı yenen Samantha Stosur ile eşleşmiş oldu.

WİLLİAMS SAVARLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ

Yapılan diğer maçlarda tek kadınlarda dünya sıralamasının 35'inci sırada yer alan 20 yaşındaki Garbine Muguruza, 56'ıncı sıradaki Slovak tenisçi, Anna Schmiedlova"yı 2-0'lık sonuçla turnuva dışına itti.

Büyük bir tesadüfe sahne olan 3'üncü tur maçı , Serena Williams'ın galibi Garbine Muguruza ile Venüs Williams'ın mağlup eden Anna Schmiedlova'yı karşı karşıya getirdi.

Oyuna hızlı bir başlayan Muguruza , servis ve etkili forehand vuruşları ile , ilk seti 6-2 önde bitirdi. Oyunun bir ara yağmur nedeni ile duraklamasının ardından, aynı etkili oyununu ikinci sette de sürdüren Muguruza, ikinci seti 6-4 ve oyunu 2-0 kazanmayı bildi.

Böylelikle bir tur önce Williams kardeşleri tribünlere gönderen Muguruza ve Schmiedlova , kozlarını bu turda paylaşmış oldular.

FRANSA AÇIKTA SOĞUK HAVA SPORCULARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Öte yandan, turnuvanın başlaması ile birlikte hava sıcaklıklarının 15 dereceye kadar düşmesi sporcuları olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle bayan tenisçilerin maçlara uzun kollu giysilerle çıkmaları kortlarda pek sık rastlanmayan görüntülere sahne oluyor.

Sporcular, kendileri ile yapılan röportajlarda , uzun kollu giysiler ile oynamanın , oyun performanslarını olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, soğuk hava nedeni ile üşüdüklerini, istememelerine rağmen uzun kollu giysiler giymek zorunda olduklarını açıkladılar.

Sürprizler ile başlayan 13'üncü Roland Garros 'ta bazı favori sporcuların turnuvaya erken veda etmesi gibi, bayan sporcuların, maçlarda uzun kollu giysi ile mücadele etmesi de, kortlarda fazla rastlanmayan bir görüntü olarak tenis severlerin zihinlerinde kalacağa benziyor.

AYNUR TATTERSALL - LONDRA /

at(gh)