SEZON başında Sivasspor ile teknik adamlık kariyerine başlayan Roberto Carlos'un lisans probleminin benzerini şimdi de Sergen Yalçın yaşıyor.
TFF'nin dünyaca ünlü eski Brezilyalı Roberto Carlos'a sağladığı kolaylığı Türk futbolunun yetiştirdiği önemli yıldızlardan olan Sergen Yalçın'a yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. TFF, Carlos'a Türkiye'de çalışma olanağı sağlayan Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 13. maddesine eklenen 5. fıkra sayesinde sahaya çıkabiliyordu.
Sergen Yalçın ise lisans problemi hakkında yaptığı yorumda, "Lisansım olmadığı için sahaya teknik direktör olarak çıkamayacağım. Lisans bir kağıt parçası. Kulübede hiçbir sorunumuz yok. Eğer istersem, o lisansı çok kısa sürede alırım" şeklinde konuşmuştu.
Bilindiği gibi Roberto Carlos teknik direktörlük lisansını Peru'dan aldığı için uygunluğu konusunda TFF ile sıkıntı yaşamış ve bu yüzünden Süper Lig'in ilk maçı olan Kayserispor maçında tribünde oturmak zorunda kalmış, işler sonradan yoluna girmişti. (GH/FG)