SİVASSPOR'un bugün yapılan antrenmanını ziyaret eden Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) işçileri Soma ile ilgili dün açıklamalarda bulunan teknik direktör Roberto Carlos'a baret hediye etti.
Sivasspor, ligin son haftasından oynayacağı Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Top kapma çalışmasıyla başlayan antrenmanda, pas çalışması, istasyon çalışması ile devam etti. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenman tam sahada çift kale maç ile tamamladı. Antrenmana sakatlıkları bulunan kaleci Korcan Çelikay ve Ziya Erdal ile izinli olduğu öğrenilen Aydın Karabulut katılmadı.
CARLOS'A BARET
Bu arada idman sahasına gelen TÜDEMSAŞ işçileri dünkü idmanda Soma'daki maden faciası ile ilgil üzüntüsünü paylaşan Sivasspor teknik direktörü Roberto Carlos'a teşekkür ederek yanında getirdikleri bareti hediye etti. İşçilere teşekkür eden Carlos, "Öncelikle buraya geldiğiniz ve beni ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Böyle zorlu bir dönemde sizin için değil, meslektaşlarınız için değil, hepimiz için zorlu geçen bir dönem. Sadece Türkiye değil, bu süreci tüm dünya ve özelikle Brezilya halkı yakından takip ediyor ve Brezilya halkı işçiler için dua ediyor. Bu ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Kalbimiz hem onlarla hem de sizinle beraberdir." dedi. Demir Yol İş Sendikası İşçi Temsilcisi Çetin Yurtsever, "TÜDEMSAŞ çalışanları adına Sivasspor yönetimine teknik heyetine ve sporcularına özelikle Carlos'a Soma'da şehit olan işçi arkadaşlarımızın kazasına göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ve dualarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca maden işçimizin simgesi olan koruyucu baretimizi kendisine hediye etmek istiyoruz."dedi. Bareti alan ve kafasına takan Carlos ise işçilere teşekkür ederek, "Bu bareti tüm saygım ile saklayacağım. Benim evimde bir müzem var. Bunu oraya koyacağım. Orada bir çok ünlü futbolcu ve ünlü ismin eşyaları var. Bunu da formula yarışçısı olan ve yaşamını yitiren Ayrton Senna'nın kaskının hemen yanına koyacağım." dedi. Karabükspor karşılaşması ile ilgili olarak da konuşan Carlos, "Ligin son haftası olmasına rağmen biz Karabükspor karşılaşmasına aynı tempomuz ve ciddiyetimiz ile hazırlanıyoruz. İyi işler yapmak için sahada olacağız."dedi.
AYDIN BURSASPOR İLE ANLAŞTI
Sezonun flaş isimlerinden Aydın Karabulut hakkında çıkan transfer haberlerine de değinen Carlos, "Ben Sivasspor'a geldiğim zaman bir kaç şey söylemiştim. Sivasspor'un her zaman oyuncu alan değil oyuncu satan takım haline gelecek demiştim. Biz şu anda bunu gerçekleştirdik. Çok başarılı bir sezon geçirdiler. Futbolcularımız kendilerine gelen iyi teklifleri hak ettiler. Aydın da şimdi Sivasspor gibi iyi bir takım olan Bursaspor'a gidiyor. Ona yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Aydın Karabulut'un Bursaspor ile 4 yıllığına anlaştığı öğrenildi. Carlos takımdan gidecek ve gelecek isimlere ise Kardemir Karabükspor karşılaşmasından sonra yönetim ile görüşerek karar vereceğini açıkladı.
'TEKLİF YOK'
Sivasspor'un başarılı oyuncusu Burhan Eşer Kardemir Karabükspor maçını da kazanarak ligi 4'üncü bitirmek istediklerini belirterek, "Ligin son haftasına geldik. Şuanda da ligin 4'üncü sırasındayız. Hedefimiz Kardemir Karabükspor karşısında galip gelip ligi 4'üncü sırada bitirmek. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Bu sezon lig başında koyduğumuz hedef 4'üncülük yada 5'incilikti. İnşallah Kardemir Karabükspor'u Pazar günü yenip ligi 4'üncü sırada bitireceğiz."dedi. Hakkında çıkan transfer haberlerini kendisinin de sadece basından takip ettiğine değinen Burhan Eşer, "Benim Sivasspor ile bir yıllık daha sözleşmem var. Ben Sivasspor'da mutluyum. Transferde öncelik benim değil yönetim kurulu ve başkanımıza aittir. Onlar ne der ise biz onu yaparız. Benim şu anda transferi düşünecek vaktim yok. Söylediğim gibi ben Sivasspor'da mutluyum. Ben her zaman söylüyorum. Benim Sivasspor'a gelmem geç kalmış olunan bir birliktelikti. Demek ki hayırlısı bu sezonmuş."dedi.
Sivasspor'un başırılı sol beki Ziya Edal'da ligin son maçını oynayacaklarını belirterek, "Bir çok takım formalite maçına çıkacak. Bizim hedefimiz var. Son maçta en az bir puan almamız gerekiyor. Bu bilinçle oynayacağız. Biz kendi işimize bakıyoruz. Oradan en az bir puan alarak Avrupa Kupalarına 4'üncü sırada katılmak istiyoruz." diye konuştu.

HY(EA/AÖ) FOTOĞRAF