SİVASSPOR, yeni sezon hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Lisans sorunu nedeniyle geçen sezon sportif direktör olarak görünen Roberto Carlos, 20 gün önce Pro Lisans aldığını ve yeni sezonda teknik direktör olarak takımının başında olacağını ifade etti.
Kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Ardından açma germe hareketleri yapan kırmızı beyazlılar, düz koşu ile antrenmana devam etti. Daha sonra pas çalışması yapan futbolcular yan top çalışması ile antrenmanı sonlandırdı. Bu arada pas çalışması esnasında hatalı pas veren futbolcular 20 mekikle cezalandırıldı. Yan top çalışmasında ise gol atamayan futbolcular 200 metre düz koşu yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana hafif sakatlıkları nedeniyle salonda çalışan Kerem Bülbül ve Manuel Da Costa katılmadı. Futbolculara moral vermek amacıyla antrenmanı ziyaret eden Kids Aloud Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri futbolcularla fotoğraf çektirdi. Futbolcuların antrenmanda oldukça hırslı ve neşeli oldukları görüldü. Oyuncular antrenman sonrasnda soğuk su havuzuna girerek serinledi. Sıcaktan bunalan gazetecilerde başlarını ıslatarak futbolculara eşlik etti. Ayrıca Kasımpaşa'da forma giyen Yalçın Ayhan'ın bu akşam transfer görüşmeleri için Sivas'a geleceği öğrenildi.
"YALÇIN AYHAN GİBİ BÜYÜK OYUNCULAR İYİ KARŞILANIR"
Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Roberto Carlos, hazırlıklarla ilgili, "Daha lige epey bir süre var. Önümüzde uzun bir hazırlık dönemimiz var. Hazırlık maçlarımızda olacak. Ama önemli olan, herkesin güzel ve keyifli bir şekilde çalışması. Şu an için en önemli şey bu." dedi. Carlos, yabancı transferleriyle ilgili yöneltilen soruya ise, "Yönetimimizle görüşeceğiz. Onlarla bu konuyu masaya yatıracağız ve kulübümüz için en iyisi ne olacaksa ona göre yabancı transferinde de bir şeyler yapmaya çalışacağız." dedi. Carlos, Yalçın Ayhan'ın Sivas'a gelecek olmasıyla ilgili de, "Hoş gelsin, sefa gelsin. Kendisine başarılar diliyoruz. O tip büyük oyuncular bizim tarafımızdan her zaman iyi bir şekilde karşılanır zaten." diye konuştu.
"20 GÜN ÖNCE PRO LİSANS ALDIM"
Carlos, Pro Lisans ile ilgili problemin de çözüldüğünü belirterek 20 gün önce pro lisansını aldığını söyledi. Artık teknik direktör olarak basın toplantılarına katılabileceğini belirten Carlos, lisansını başka bir ülkeden İspanyolca dilinde aldığını söyledi. Brezilya'nın uzak olduğunu o yüzden daha yakın bir ülkeden lisans aldığını belirten Carlos, lisans aldığı ülkeyi açıkalamak istemedi. Carlos, Fenerbahçe'nin Ümit Kurt'la ilgilendiği iddialarıyla ilgili ise, "Tabi bunun bir bonservis bedeli olur. Eğer o bonservis bedelini öderlerse, Fenerbahçe oyuncumuzu alabilir." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI