– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un Galatasaray’dan sezon sonuna kadar kiralık olarak aldığı Engin Baytar’ın eski takımına karşı forma giymemesi yönünde şart koşulması teknik direktör Rıza Çalımbay’ı kızdırdı.
Galatasaray’dan sezon sonuna kadar kiralık alınan Engin Baytar’ın ligin 23’üncü haftasında Rize’de oynanacak olan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında eski takımına karşı forma giyememesi yönünde şart koşulması nedeniyle açıklama yapan Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, duruma tepki gösterdi. Çalımbay, "Bu iddianın doğru olacağını tahmin etmiyorum. Eğer böyle bir şart koşuluyorsa yanlış olur. Futbolcuyu veriyorsan bırak oynasın. Oyuncu kiralık ve tekrar eski takımına dönecek diye oynamazsa olmaz. Oynadığı zaman 'kulüpten geldi, kendini zorlamadı' diyebilirler veya çok iyi oynadığında ise başka türlü düşünebilirler. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Bir oyuncuyu kiralık veriyorsan onun dört dörtlük profesyonel olması gerekiyor. Kendi takımına karşı da çatır çatır oynamalı" dedi.
BURAK YILMAZ ÖRNEĞİ VERDİ
Daha önce görev yaptığı Eskişehirspor takımında aynı olayın yaşandığını hatırlatan Çalımbay, "Eskişehirspor’da görev yaparken kiralık olarak aldığımız Burak Yılmaz’ı Fenerbahçe’ye karşı oynattık. Engin konusunu Galatasaray ile konuşacağız. Aykut’ta Trabzonspor’dan kiralık olarak kadromuza katıldı ama böyle bir şart yok" diye konuştu.