ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen ‘Red Bull Sıkıysa Yakala’ koşu yarışmasında erkeklerde Mehmet Canayürek, kadınlarda ise Ümmü Kiraz birinciliği elde etti.
Alanya Belediyesi ile Galip Dere Plajı arasındaki alanda başlayan ‘Red Bull Sıkıysa Yakala’ koşu yarışmasına 150 sporcu katıldı. Sporcular, 4 kilometrelik zorlu parkuru Türkiye dağ koşusu şampiyonu ve Türkiye Dağ Koşusu Milli Takımı Antrenörü Ahmet Arslan'a yakalanmadan Alanya Kalesi'ne ulaşmaya çalıştı. Ahmet Arslan’ın sporculardan 3 dakika sonra başladığı yarışta Alanya Kalesi’ne erkeklerde ilk olarak Mehmet Canayürek ulaşarak birinci oldu. Kadınlarda ise birinciliği Ümmü Kiraz elde etti. Yarışmanın birincisi Mehmet Canayürek, yarışma organizasyonun ve atmosferin çok güzel olduğunu söyledi. İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü sporcularından Ümmü Kiraz ise "Milli takım kampında birlikte çalıştığım Ahmet Arslan ile yarışmak çok zevkliydi” dedi.
Türkiye Dağ Koşusu Milli Takımı Antrenörü Ahmet Arslan da "Sporcumun birinci olması beni çok mutlu etti. Kendisini yarışlara ben hazırlıyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yarışı Ahmet Arslan'dan önce bitiren sporculara başlangıç noktasında düzenlenen törenle madalyaları verildi. Yarışmanın birincisi Ümmü Kiraz ve Mehmet Canayürek, ‘Red Bull 400’ yarışına katılma hakkını da elde etti.