GREENPEACE, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN SPONSORLARINDAN OLAN GAZPROM'U ANCELOTTİ VE PEPE'NİN ŞAŞKIN BAKIŞLARI EŞLİĞİNDE PROTESTO ETTİ UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın FC Kopenhag ile karşılaşacak olan Real Madrid ekibi, Greenpeace'in azizliğine uğradı.

Parken Stadyumu'nda basın toplantısı düzenlemek üzere yerini alan Real Madrid Teknik Direktör Carlo Ancelotti ve futbolcusu Pepe, arkalarında üzerinde Greenpeace'in adının yazılı olduğu bir pankart yavaşça aşağı doğru açıldı. Pankartta, "Save the Arctic - show Gazprom the red card" (kuzey kutbunu koru, Gasprom'a kırmızı kart göster" yazıyordu. Çok şaşıran Carlo Ancelotti ve Pepe pankartta gülümseyerek bakarken, FC Kopenhag'ın basın sözcüsü Christian Wolny elinde cola şişesi ile hışımla içeri girerek pankartı indirdi.

Basın toplantısına katılan foto muhabirleri fırsatı kaçırmadı ve şaşkın Pepe ve Ancelotti'yi pankarta şaşkın şaşkın bakarken görüntülediler.

Greenpeace, Şampiyonlar Ligi'nin sponsorlarından olan Gazprom'u bu eylemle protesto etmeyi başardı. Basın toplantısı da pankartın indirilmesinden sonra devam etti.

FC Kopenhag yöneticileri pankartın basın odasına ne zaman ve nasıl asıldığını araştırıyor. ÜNSAL TURAN - KOPENHAG / (fotoğraflı) ÜT (GH)